Șase tineri ar fi furat și torturat mai multe familii din țară

11074661_933604329994186_1442072859_n
Foto: Grupare specializată în tîlhării, reținută de ofițerii de investigații PC: igp.gov.md

Şase tineri cu vârstele cuprinse între 19 și 23 de ani și un minor, au ajuns pe mâna poliţiei, fiind suspectaţi că au torturat mai multe familii din diferite raioane, pe parcursul lunilor ianuarie – martie 2015. Indivizii pătrundeau în locuinţe, legau proprietarii, îi torturau şi le furau bunurile.

La 15 ianuarie, curent, o familie din satul Inești, Telenești, a devenit victima suspecților, soțul și soția fiind agresați fizic, după care le-au fost sustrase 70 de mii de lei și un pistol de model „Baical 442”, calibru 9,18, cu trei cartușe, păstrat legal, după care bănuiții au dispărut într-o direcție necunoscută.

Alte două cazuri au avut loc în raionul Soroca. La 9 martie, curent, făptașii au pătruns într-o casă din satul Rudi, unde, amenințându-l pe stăpân cu aplicarea armei şi a altor obiecte folosite în calitate de arme, i-au legat mâinile şi picioarele, au sustras patru telefoane mobile, o tabletă, 1.000 de lei, îmbrăcăminte şi alte bunuri și s-au făcut nevăzuți.

La fel, de pe urma suspecților a avut de suferit și o femeie din satul Slobozia, raionul Soroca. La 15 martie, curent, aceștia au pătruns în casa femeii, au legat-o, au bătut-o şi au amenințat-o cu cuțitul, cerându-i bani, după care i-au smuls din urechi cerceii din aur și au dispărut.

În cadrul urmăririi penale și ca urmare a acțiunilor speciale de investigație întreprinse de oamenii legii, la 26 martie, curent, au fost stabiliți și reținuți principalii suspecți. Aceștia s-au dovedit a fi șase tineri cu vârstele cuprinse între 19 și 23 de ani și un minor, originari din raionul Telenești. Mai mult decât atât, cinci din ei sunt anterior judecați pentru furt.

De asemenea, polițiștii au mai stabilit că fiecare toți suspecții aveau roluri bine stabilite (instigator, organizator și executor nemijlocit al infracțiunilor).

În urma perchezițiilor la domiciliul bănuiților, au fost depistate și ridicate bunurile care au fost sustrase sau folosite la comiterea crimelor şi anume: un pistol pneumatic de model „BAIKAL” de culoare neagră, un pistol de model IJ „SPLI” calibru 5,45 mm, deținute ilegal, un pistol confecționat artizanal, un telefon mobil, pantaloni clasici și două perechi de adidași sustrași de la victime, un pumnal din fier, mai multe arme albe, telefoane mobile, cartele SIM, Memory Stick-uri, îmbrăcăminte folosită la comiterea infracțiunilor.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de închisoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente