Un UX designer își oferă serviciile în calitate de utilizator beat

richard
Foto: PC: gizmodo.com

Dacă nu ai mai auzit de termenul UX, atunci îți povestim că aceasta este abrevierea cuvintelor User Experience designer, profesionistul ce se angajează în procesul obișnuit de interacțiune dintre om și calculator, pentru a testa un produs web, scopul fiind de a îmbunătăți utilitatea, utilizarea și plăcerea de a te folosi de acest produs.

Potrivit definiției, acesta este un proces minuțios de testare, spre exemplu, a paginilor web din partea unui utilizator web activ. Iată de ce un tânăr UX designer, developer, lingvist și pur și simplu un artist, Richard Littauer, a venit cu o idee poate periculoasă, însă cu crâmpeie de ingeniozitate. Richard oferă serviciile sale de testare a site-urilor printr-o metodă de-a dreptul neobișnuită – în schimbul unei remunerări, el va consuma o cantitate acceptabilă de alcool, pentru ca acesta să se simtă destul de beat pentru a testa pagina web. Pare ciudat, însă chiar portalul Gizmodo deja a trecut prin mintea alcoolizată a artistului. „În pofida mecanismelor de lucru, testul „utilizatorului beat” este un barometru excelent pentru a constata cât de utilizabilă poate fi o pagină web. Și nu, nu din cauza că, de obicei, utilizatorii web sunt în stare de ebrietate, dar, deoarece, majoritatea din noi, utilizează un site, în același timp, fiind distrași de milioane de factori. Creierele noastre nu sunt în totalitate centrate pe un website anumit și, astfel, nu suntem atenți la navigarea în pagină sau nu putem găsi anumite butoane, mascate sub imaginea unor iconițe ciudate. În final, pierdem răbdarea și refuzăm să intrăm pe pagină și să profităm de fun-ul și alte lucruri interesante și importante pentru noi”, explică Gizmodo în articolul post-testare.

Astfel, Richard Littauer, în calitate de user, se îmbată și navighează pe site, făcând un review asupra acestuia. El va crea un document, unde va însemna punctele slabe ale paginii web și va transmite, de asemenea, un screencast al navigării sale pe site.

 

UX designerul cere, pentru serviciile sale, 250 de dolari SUA – atât pentru testare, cât și pentru alcoolul consumat. Acesta însă poate să lucreze și să testeze pagina ta web și în calitate de utilizator treaz. Pentru mai multe detalii, accesează (și testează) pagina web a developerului și artistului Richard Littauer.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente