(foto) Sânul dezgolit pe Facebook și noile reguli ale rețelei de socializare nu se împacă

free the nipple hugo paez salon
Foto: Campania #FreeTheNipple, PC: Hugo Paez

Recent, Facebook a venit cu noi schimbări în comunitatea utilizatorilor, schimbări ce vizează securitatea vizualului pe Facebook.

În cele circa 2.500 de cuvinte, scrie BBC, Facebook a încercat să „aducă claritate”, vorbind despre securitatea păcii pe Facebook, evitarea violenței grafice și eliminarea nudității. Utilizatorii însă au rămas confuzi referitor la ultima temă de discuții. Astfel, ei se întreabă cât de corect este dacă unele pagini permit postarea unui conținut violent față de oameni și animale, clipuri video controversate, sau cum cred utilizatorii – amuzante ale persoanelor consumând alcool sau substanțe narcotice și pur și simplu conținut de orice tip, care întrece orice limită etică.

Facebook interzice expunerea deplină a sânilor, precum ar fi imaginile cu sfârcurile la vedere. De altfel, femeile care alăptează, astfel expunându-și, vorbind limba medicinei, mameloanele și cele ce au trecut de procesul de mastectomie, au voie să posteze fotografii cu sânii lor.

De asemenea, au fost interzise postările ce vor conține descrieri „în detaliu” ale actului sexual, precum și orice alt text de acest gen, iar dacă acesta este scris în scop satiric, ești încurajat să-l postezi.

Astfel, internauții nu s-au lăsat în lături și au început campania #FreeTheNipple, unde pozele nud, create în scop artistic, sunt modificate astfel, încât să fie acoperite sfârcurile de pe sâni și ca, probabil, arta să nu mai fie simțită. Internauții încearcă să înțeleagă logica interzicerii unor asemenea poze, pe când conținutul violent, cum ar fi inima însângerată din imaginea fotografului Ian Cashman pentru Dark Beauty Magazine pare a fi ceva absolut normal pentru Facebook.

 

 

Campania #FreeTheNipple începuse încă la sfârșit de 2014, drept răspuns la îndemnul Instagramului de a „ține hainele pe corpurile” utilizatorilor și drept răspuns neclarității Facebook-ului în legătură cu alte mii de pagini cu conținut bizar și violent, care pot fi vizualizate de orice utilizator din cei 1,4 miliarde de oameni din lume ce accesează cel puțin o dată în lună această rețea de socializare.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente