BAC 2015: Parlamentul a introdus pedepse pentru publicarea testelor

4_2.jpg.0.570
Foto: PC: res.vtc.vn

Persoanele care vor facilita publicarea testelor la examenele de Bacalaureat și a celor de absolvire a clasei a IX-a înainte sau în timpul probelor vor fi sancționate, inclusiv prin aplicarea de amenzi. În acest scop, legislativul a aprobat astăzi, în a doua lectură, un amendament la Codul contravențional al Republicii Moldova.

Documentul prevede că publicarea subiectelor examenului de bacalaureat și/sau a celor de absolvire a ciclului gimnazial, precum și a soluțiilor la acestea până la începutul examenului sau pe durata desfășurării lui se va sancționa cu amendă. În cazul persoanelor fizice, amenda va constitui 50 – 150 de unități convenționale, adică 1.000 – 3.000 lei, în timp ce pentru persoanele juridice – 250 – 400 de unități convenționale, adică 5.000 – 8.000 lei. Amenzi cuprinse între 5.000 și 8.000 de lei vor plăti și persoanele cu funcție de răspundere care vor admite astfel de fraude, totodată acestea urmând să fie private și de dreptul de a deține anumite funcții sau de a desfășura anumite activități pe un termen de la 3 luni la un an.

Pentru a fi la curent cu toate noutățile despre bacalaureat, urmărește secțiunea BAC 2015 de pe site.

Potrivit viceministrului Educației, Igor Grosu, modificarea aprobată astăzi reprezintă o măsură suplimentară în vederea descurajării și combaterii fraudei la examenele de bacalaureat și de absolvire a ciclului gimnazial.

Sesiunea de bacalaureat din anul curent se va desfășura în perioada 2 – 19 iunie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente