Un teatru de umbre improvizat tinde să oprească abuzul copiilor din Moldova

stop-abuz-620×400
Foto: PC: expressdebanat.ro

Pentru a combate problema violenței domestice, un grup de inițiativă va organiza un flashmob care va arăta, printr-un joc de umbre, comportamentul abuziv al părinților față de copii.

Într-un raport prezentat de UNICEF Moldova, datele statistice sunt din ce în ce mai alarmante. Astfel, 76% din copiii cu vârsta de 2 – 14 ani au fost supuși disciplinei violente, dintre care:
48% – pedepsei fizice;
69% – agresiunii psihologice.

Astfel, sunt întreprinse tot mai multe acțiuni de sensibilizare care tind să diminueze acest comportament rău din societate. În acest sens, sâmbătă, 21 martie 2015, va fi organizat flashmobul „Oprește abuzul asupra copiilor”, care nu doar va pune în discuție acestă problemă arzătoare, dar și va imortaliza momentul printr-un show de umbre.

Andrei Uncu, organizatorul evenimentului, menționează: „Vrem să povestim pe scurt oamenilor câteva date statistice despre acest subiect. În centrul capitalei vom instala un banner și un proiector. Astfel, atunci când cineva va trece prin fața bannerului, umbra persoanei respective va fi proiectată pe ecran. Vor fi înscenate anumite momente, pentru a demonstra că un comportament abuziv este foarte inestetic și urât, mai ales din partea unui bărbat”.

Mesajul principal al acțiunii este „Abuzul asupra copiilor le lasă o umbră în amintiri și subconștient” și este adresat tuturor, mai ales tinerilor care urmează să-și întemeieze o familie și să devină părinți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente