De la 10 lire – atât vor costa zboruri transatlantice de la Ryanair

3D imagery, 737 MAX, MAX, 737 MAX 7, 737 MAX8, 737 MAX 9
Foto: PC: corporate.ryanair.com

Cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, compania irlandeză Ryanair, a aprobat în şedinţa Consiliului planurile de a lansa zboruri transatlantice, ca parte a unei strategii ambițioase de dezvolare. Un bilet transatlantic dus ar putea porni de la doar 10 lire, iar zborurile companiei aeriene ar putea lega Europa de 12 – 14 oraşe din SUA.

„Consiliul Ryanair a aprobat planurile de afaceri pentru viitoarea creștere economică, inclusiv transatlantică”, a anunţat compania aeriană într-o declarație. Oficialii Ryanair au precizat că deja se află în discuţii cu producătorii pentru achiziționarea de aeronave de cursă lungă, dar nu au oferit mai multe detalii.

„Consumatorii europeni vor să plătească preţuri mai mici pentru călătoria în SUA și același lucru este valabil pentru americanii care vin în Europa. Noi vedem această măsură ca pe o dezvoltare logică pe piața europeană”, a adăugat compania aeriană.

Chicago, Boston, New York, Londra, Berlin şi Dublin sunt printre orașele incluse în plan, care ar putea intra în funcțiune în patru sau cinci ani.

Directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, a declarat în luna noiembrie că societatea low-cost ar dori să opereze un serviciu transatlantic low-cost, din 15 orașe europene până la aproximativ 12 de orașe din SUA, dar că aprovizionarea aeronavelor de cursă lungă reprezintă o provocare. „Am avea nevoie de o flotă de avioane de cursă lungă. Există un deficit istoric. Nu putem obține aeronava mai devreme de trei sau patru ani”, a spus el.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente