Au fost desemnați învingătorii Olimpiadei republicană la Limba Română pentru alolingvi

11070013_812018355551390_462175774484785740_n
Foto: Olimpiada republicană la limba română pentru alolingvi și-a desemnat învingătorii

Elevi din Bălți, Chișinău și Orhei sunt câștigătorii ediției din anul curent a Olimpiadei republicane la Limba și Literatura română pentru școlile alolingve. Concursul s-a desfășurat în perioada 13 – 15 martie şi a întrunit 121 de elevi din toată țara. La festivitatea de inaugurare, participanții au prezentat un spectacol în limba română „In memoriam Grigore Vieru”.

Potrivit viceministrului Educației, Igor Grosu, an de an, participanții la concurs manifestă un nivel tot mai avansat de cunoaștere a limbii române. „Interesul sporit față de cultura și limba română manifestat de elevii care au o altă limbă maternă reprezintă cel mai bun liant într-o societate sănătoasă, consolidată și armonioasă, iar competențele de care dau dovadă acești copii constituie un exemplu pentru întreaga comunitate”, a spus Igor Grosu.

În total, în cadrul festivității finale a olimpiadei, Ministerul Educaţiei a acordat 23 de premii şi 15 menţiuni. Printre premianţi se numără elevii de la instituţiile de învăţământ din municipiile Chişinău (14) şi Bălţi (3) şi din raioanele Orhei (3), Sângerei (3), Străşeni (3), Edineţ (3), Taraclia (2), Drochia (2), Făleşti (1), Râşcani (1), Briceni (1) şi Călăraşi (1).

Deţinătorii locului I ai ediţiei din anul curent sunt elevii:
Alisa Dupelici, elevă în clasa a IX-a, Liceul Teoretic „D.Cantemir”, Bălţi;
Ana Naghirneac, elevă în clasa a X-a, Liceul Teoretic „A.Puşkin”, Bălţi;
Valeriu Clima, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „A.Puşkin”, Chişinău;
Alina Sîrbu, elevă în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „M.Lomonosov”, Orhei.

Alina Sîrbu și Maria Baisangurova, Liceul Teoretic „M. Lomonosov”, Orhei, ghidate de profesoara Maria Laur, şi-au confirmat performanţele, în acest concurs, al patrulea an consecutiv.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente