(foto) Scrieți mai multe scrisori, pentru că avem mărci poștale noi

colita_grigore_vieru
Foto: Marcă poștală cu Grigore Vieru

De la începutul acestui an, Poșta Moldovei a pus în circulație mai multe serii de mărci care țin a aduce omagiu marilor personalități cum ar fi Eugen Doga și Grigore Vieru. Prin aceste mărci, Poșta Moldovei a dorit să motiveze oamenii să uite măcar pentru o clipă de Internet și să scrie o scrisoare simplă.

Ce poate fi mai frumos decât o scrisoare trimisă peste mii și mii de kilometri unei persoane la care ții cu adevărat? De fapt, scrisorile au un farmec aparte datorită încărcăturii sale emoționale și a micului colaj de hârtie lipit cu grijă într-unul din colțurile plicului. Mărcile au fost dintotdeauna marea dragoste a colecționarilor. În acest an Poșta Moldovei ne bucură cu câteva exemplare de mărci noi, care tind să ne reamintească de personalitățile notorii ale Republicii Moldova.

O serie de mărci a fost prezentată pe 7 martie 2015. Aceasta portă denumirea „Uzuale”, pe fiecare dintre ele fiind reprezentată stema unei regiuni a Republicii Moldova, precum: Căușeni, Hîncești, Ungheni, Orhei, Bălți și Chișinău. Valoarea nominală a acestora variază de la 10 bani până la 5 lei.

 

seria de mărci poştale „Uzuale” PC: posta.md
Seria de mărci poştale „Uzuale” PC: posta.md

De la data de 1 martie 2015, în oficiul poştal MD-2012 Chişinău a fost pusă în circulație seria de mărci poştale „Valsul din filmul «Gingaşa şi tandra mea fiară»”, care rămâne a fi cea mai de seamă operă muzicală a secolului XX. Tirajul acestei serii de mărci este de 200 de mii, cu valoarea nominală de 1,75 lei, iar scopul acestora este de a promova valsul din filmul menționat al compozitorului Eugen Doga. Lucrarea este considerată adevărată capodoperă muzicală a secolului trecut, care a constituit coloana sonoră a filmului de succes cu acelaşi nume, regizat de remarcabilul Emil Loteanu.

 

Mărci poștale cu Eugen Doga PC: posta.md
Marcă poștală cu Eugen Doga PC: posta.md
Mărci poștale cu Eugen Doga PC: posta.md
Marcă poștală cu Eugen Doga PC: posta.md

La data de 14 februarie 2015 a fost pusă în circulaţie seria de mărci poştale „Grigore Vieru – 80 de ani de la naştere” cu o valoare nominală de 5,75 L. Aceste mărci sunt un gest de mulțumire marelui poet pentru aportul său adus în cultura și istoria poporului nostru.

 

Marcă poștală cu Grigore Vieru
Marcă poștală cu Grigore Vieru

La începutul acestui an au mai fost puse în circulație seria de mărci poştale „Declaraţii ONU: 2015 – Anul Internaţional al Solului”, „2015 – Anul Internaţional al Luminii”.

 

Marca poştală cu valoarea nominală de 1,75 L PC: posta.md
Marcă poştală cu valoarea nominală de 1,75 L PC: posta.md
Marca poştală cu valoarea nominală de 4,50 L PC: posta.md
Marcă poştală cu valoarea nominală de 4,50 L PC: posta.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente