Să facem sport este principala recomandare a tuturor medicilor în ziua de astăzi, având în vedere că obezitatea datorată sedentarismului şi alimentaţiei necorespunzătoare este între primele trei boli la nivel mondial.

Pentru a-şi menţine condiţia fizică, mulţi oameni aleg să meargă la săli de gimnastică dotate cu o multitudine de aparate.

Şi în prima parte a secolului trecut oamenii mergeau la astfel de săli. Un video publicat de British Pathe arată cum făceau gimnastică femeile din America în anii ’40, în plin Război Mondial. Îmbrăcate în costume de baie sau în rochii scurte, coafate toate şi purtând pantofi cu toc, femeile îşi tonificau musculatura, folosind nişte aparate care mai degrabă seamănă cu unele de tortură şi pe care puţini le-ar încerca în ziua de astăzi, scrie descoperă.ro.

 

Astfel de aparate au început să fie folosite de la începutul anilor 1930 în America. O parte din aceste aparate par să fie strămoşi ai actualelor aparate de vibromasaj.

Video este intitulat „The Battle of the Bulge”, după celebra ofensivă din Ardeni a trupelor germane, în perioada 16 decembrie 1944 – 25 ianuarie 1945, pentru a opri trupele americane şi britanice, însă nu există nicio legătură între ele.