Iurie Leancă începe consultările cu PL şi PCRM

tribuna.md1_
Foto: Iurie Leancă PC: Tribuna.md

Candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru, Iurie Leancă, îşi propune să iniţieze consultările cu PL şi PCRM, începând cu săptămâna viitoare, a comunicat purtătorul de cuvânt al premierului în exerciţiu, Liliana Viţu-Eşanu.

Aceasta a menţionat pentru IPN, că deocamdată, nu se ştie ziua când vor avea loc consultările, urmând să fie stabilită în scurt timp.

Pe site-ul guvernului – www.particip.gov.md, a fost lansat un anunţ, potrivit căruia, Iurie Leancă a început consultările pentru elaborarea Programului de activitate al Guvernului şi îndeamnă cetăţenii să formuleze sugestii pentru proiectul programului, care pot fi transmise prin intermediul prezentei platforme de comunicare. Data limită pentru prezentarea propunerilor este 3 februarie.

Anterior, s-a anunţat că săptămâna curentă Iurie Leancă a început consultările privind elaborarea noului Program de activitate al viitorului Guvern cu principalele asociaţii de investitori din Moldova, membre-active ale Consiliului Economic: Asociaţia Investitorilor Străini, Asociaţia Businessului European şi Camera de Comerţ Americană din Moldova. În cadrul consultărilor, reprezentanţii asociaţiilor au semnalizat mai multe probleme pe care le au marii investitori din Republica Moldova. Candidatul urmează să se întâlnească pentru consultări cu reprezentanţii Sindicatelor, ai Patronatelor, ai Consiliului Naţional pentru Participare, ai Consiliului Naţional al ONG-urilor, precum şi cu alţi reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi cu analişti politici.

Pe 28 ianuarie, preşedintele Nicolae Timofti, l-a desemnat pe Iurie Leancă drept candidat la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. În cel mult 15 zile din ziua desemnării, Iurie Leancă trebuie să prezinte în Parlament Programul de activitate al viitorului Guvern şi echipa ce va forma Cabinetul de miniştri, urmând să obţină votul majoritar al deputaţilor pentru a fi învestit în funcţie. Deocamdată, doar fracţiunile PLDM şi PDM au anunţat că îşi vor da votul pentru candidatul desemnat, acestea având împreună 42 de deputaţi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente