Voronin declară că PCRM nu-l va vota pe Leancă în funcţia de Premier

MOLDOVA-VOTE-POLITICS-VORONIN
Foto: AFP / Vadim Denisov via tmpul.md

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a spus că fracţiunea comuniştilor nu va vota candidatura lui Iurie Leancă pentru funcţia de Premier.

Politicianul consideră că trebuie găsită o altă persoană pentru şefia Guvernului, transmite IPN. Declaraţia a fost făcută în pauza de la şedinţa Parlamentului de miercuri, 28 ianuarie.

Vladimir Voronin a specificat că Partidul Liberal Democrat, care deţine funcţia de Premier conform Acordului de constituire a Alianţei Politice pentru Moldova Europeană, trebuie să găsească o altă candidatură aşa cum a făcut PCRM anterior, propunându-l pe Vasile Tarlev în această funcţie, care nici nu era membru de partid. Liderul comuniştilor a adăugat că în această funcţie trebuie propusă o persoană apolitică, din mediul de afaceri.

Marţi, 27 ianuarie, Preşedintele Nicolae Timofti a avut consultări cu fracţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat la funcţia de Premier. Cu propuneri a venit doar PLDM, care l-a nominalizat pe Iurie Leancă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente