Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a spus că fracţiunea comuniştilor nu va vota candidatura lui Iurie Leancă pentru funcţia de Premier.

Politicianul consideră că trebuie găsită o altă persoană pentru şefia Guvernului, transmite IPN. Declaraţia a fost făcută în pauza de la şedinţa Parlamentului de miercuri, 28 ianuarie.

Vladimir Voronin a specificat că Partidul Liberal Democrat, care deţine funcţia de Premier conform Acordului de constituire a Alianţei Politice pentru Moldova Europeană, trebuie să găsească o altă candidatură aşa cum a făcut PCRM anterior, propunându-l pe Vasile Tarlev în această funcţie, care nici nu era membru de partid. Liderul comuniştilor a adăugat că în această funcţie trebuie propusă o persoană apolitică, din mediul de afaceri.

Marţi, 27 ianuarie, Preşedintele Nicolae Timofti a avut consultări cu fracţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat la funcţia de Premier. Cu propuneri a venit doar PLDM, care l-a nominalizat pe Iurie Leancă.