(foto) Bătaie de joc pe banii americanilor. Cum arată o stație de așteptare recent renovată

1524913_10202552816102041_5559651343892004299_n
Foto: PC: Facebook/Corneliu Gandrabur

În timp ce poporul american investește în comoditatea moldovenilor, cei din urmă nu fac decât să distrugă și să fure ajutorul pe care-l primesc. Un exemplu în acest sens este stația de așteptare bine amenajată de lângă satul Rogojeni/ Ghindești, care a fost modernizată în cadrul Programului Compact, reconstrucția traseului Sărăteni – Soroca, realizate pe banii cetățenilor americani.

La doar trei luni de când a fost dată în exploatare, de pe pereții interiori ai stației a dispărut mai mult de jumătate din faianță care a fost utilizată la renovare. Panoul de informare, care prezenta din ce bani a fost modernizată stația, a fost și el vandalizat.

 

PC: Facebook/Corneliu Gandrabur
PC: Facebook/Corneliu Gandrabur
PC: Facebook/Corneliu Gandrabur
PC: Facebook/Corneliu Gandrabur
PC: Facebook/Corneliu Gandrabur
PC: Facebook/Corneliu Gandrabur

Anterior, #diez a mai publicat articolul „Cum își bat joc moldovenii de investițiile americane în drumul Sărăteni – Soroca”, în cadrul căruia am relatat despre faptul că la doar două luni de la inaugurarea traseului, țevile indicatoarelor rutiere au fost furate pentru fier sau au fost vandalizate, trotuarele au devenit, în scurt timp, inaccesibile pentru pietoni, iar mai multe lămpi de iluminare stradală de pe traseu au fost deja furate.

Reamintim că, drumul Sărăteni – Soroca a fost reconstruit din Fondurile Guvernului SUA, în cadrul programului Compact și a fost inaugurat în octombrie 2014.
Proiectul de reabilitare a inclus reparația și construcția a 14 poduri, construirea trotuarelor, a canalelor de colectare a apelor pluviale și a stațiilor de autobuz, dar și iluminarea traseului prin localități, instalarea parapetelor din metal, a indicatoarelor rutiere și a obiectelor reflectorizante pe porțiunile periculoase. Totodată, a fost construită o intersecție denivelată – prima în țară, din ultimele două decenii. Proiectul a costat o sută de milioane de dolari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente