(infografic) Șansele Moldovei de a supraviețui schimbării de climă

collage
Foto: Șansele Moldovei să supravețuiască schimbării de climă. PC: colaj #diez

Schimbarea de climă este un fenomen ce se accentuează tot mai mult odată cu trecerea timpului și reprezintă un adevărat pericol pentru omenire. Care sunt șansele Moldovei de a supraviețui schimbărilor de climă?

Potrivit unui infografic realizat de organizația Notre Dame Global Adaptation (ND-Gain), Moldova, alături de țările vecine ei, printre care România și Ucraina, sunt poziționate, pe scala vulnerabilității la pericolul climatic, la mijloc. Pe o scală de la 30 la 80 de unități, Moldova se încadrează în grupul țărilor marcate cu coeficientul 50 – 59, ceea ce reprezintă cel mai negativ rezultat pe teritoriul Europei, țări precum: Franța, Spania, Germania, Polonia, având un risc redus de a fi afectați în urma schimbării de climă.

Totuși, țările care vor avea cel mai mult de suferit sunt: Ciad, Eritreea, Burundi, Republica Congo, Republica Centrafricană, Sudan, Niger, Haiti, Afganistan și Guineea-Bissau.

Cel mai puțin afectate vor fi: Norvegia, Noua Zeelandă, Suedia, Finlanda, Danemarca, Australia, Regatul Unit, SUA, Germania și Islanda.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente