(foto) Descoperind Coasta de Azur – cea mai eclatantă regiune a Franței

Sejur Coasta de Azur
Foto: O vedere de sus a Coastei de Azur, Franța. PC: <a href="http://www.zepelintour.ro/upload_oferte/25097-Sejur%20Coasta%20de%20Azur%205.jpg" target="_blank">zepelintour.ro</a>

Vă propunem câteva locuri “must-see” de pe Coasta de Azur, care la sigur vă vor multiplica dorința de a descoperi regiunea de sud a Franței.

Coasta de Azur este probabil cea mai eclatantă regiune a Franței, cu o climă blândă și însorită aproape pe tot parcursul anului și cu un decor somptuos, creat de albastrul cerului și Marea Mediterană. Cu o panoramă a Munților Alpi ce se prăbușesc în mare, această regiune este de o frumusețe paradisiaca.

Ca regiune, Coasta oferă peisaje impresionante, vile și palate cu piscine și priveliști de vis, iahturi multe amplasate în golfulețe stâncoase sublime, infrastructură bună, lume cu o stare de spirit absolut calmă, petreceri frumoase și fastuoase.

#1. Saint Paul de Vence

 

Stradela Saint Paul de Vence. PC: http://chambres-hotes.vilarem.com/
Stradela Saint Paul de Vence. PC: chambres-hotes.vilarem.com

Câteva rânduri nu sunt suficiente pentru a descrie atât de bogata istorie a acestei comune din sud-estul Franței. Saint Paul de Vence este un “oraș regal”, care a rezistat invaziilor de-a lungul anilor, păstrându-și până în prezent aspectul defensiv. Ritmul acestui orășel este marcat de fluxul constant de vizitatori, al cărui obiectiv este de a descoperi tezaurul acestei zone uimitoare.
Fără îndoială, turismul este resursa centrală a acestui oraș.

 

#2. Cap d’Ail

 

Plaja mediteraneană Cap d’Ail din sudul Franței. PC: nyhabitat.com
Plaja mediteraneană Cap d’Ail din sudul Franței. PC: nyhabitat.com

Cap d’Ail este indiscutabil una dintre cele mai frumoase locații idilice de pe Coasta de Azur, amplasat între mare și munte.
Comuna posedă plaje excepționale, fuzionate perfect cu o vegetație tipic mediteraneană. Acest oraș este un amestec dintre stânci masive și o faună impresionantă, cu pini maritimi și arome mediteraneene, unde traseul de la malul mării își invită vizitatorii la o plimbare deosebit de agreabilă.

 

#3. Eze-sur-Mer

 

Eze-sur-Mer văzut din Grand Corniche. PC: wikimedia.org
Eze-sur-Mer văzut din Grand Corniche. PC: wikimedia.org

Pentru o lungă perioadă de timp, Eze a fost o cetate medievală, dar în prezent, satul trăiește în mare parte din turism.
Comuna Eze-sur-Mer își are începutul la malul marii și se extinde pe un teritoriu abrupt. Cu centrul său medieval, cu grădina sa exotică și parfumul amețitor și cu ale sale plaje și cu poziția sa excepțională, Eze-sur-Mer cultivă arta de a-și întâmpina turiștii.
Urcând spre punctul maxim al acestei comune, unde putem admira unele resturi ale vechii cetăți, sau chiar Corsica, panorama ia cu adevarat amploare.

 

#4. Grasse

 

O vedere a ville-de-Grasse. PC: faireletourdumondeenparfums.com
O vedere a ville-de-Grasse. PC: faireletourdumondeenparfums.com

Orasul Grasse, supranumit “Orașul parfumurilor” datează încă de la începutul secolului XII, devenind un oraș comercial aglomerat și păstrându-și de asemenea structura urbană a acelei epoci. Grasse este un oraș celebru pe plan internațional grație industriei parfumurilor și este considerat capitala mondială a parfumului.

 

#5. Calanques de Marseille

 

Calanques de Marseille. PC: regatescorporates.com
Calanques de Marseille. PC: regatescorporates.com

“Les calanques de Marseille” (Marseilleveyre, Les Queyrons, Podestat, L’Escu, Sormiou, Morgiou, Sugiton, En-vau, Port-pin și Port-miou) se întind peste mai mult de 20 de kilometri de coasta de-a lungul Mării Mediterane, între cartierul Goudes la sud-vest de Marseille și comuna Cassis, Bouches-du-Rhone.
“Les calanques de Marseille” este una dintre cele mai sublime locații din Franța, cu un peisaj de nedescris, cu un domeniu major de resurse naturale și activități sportive rezervate pentru vizitatorii săi. Vegetația compusă în principal din aloe, cactus și alte suculente este rezultatul climatului arid și al abundenței solare.

Sorina Sofia Nistor

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente