Acordul de creare a Alianței pentru o Moldovă Europeană semnat de PDM și PLDM

10857866_524709074334002_8748526052035260564_n
Foto: PC: Facebook/Marian Lupu

PLDM şi PDM au semnat acordul politic privind constituirea Alianţei pentru o Moldovă Europeană. Documentul a fost semnat vineri, în sala de presă a Parlamentului, de către liderii de partid, Vlad Filat şi Marian Lupu, transmite IPN.

Vlad Filat a spus că s-a muncit şapte săptămâni pentru a ajunge la înţelegerea în vederea unei guvernări pro-europene care să implice şi liberalii. „Din păcate, nu s-a reuşit. Motivele sunt obiective, dar în mare parte şi subiective. Timpul pe care l-am avut la dispoziţie a expirat. Ţara trebuie să fie guvernată. PLDM şi PDM îşi asumă misiunea de a asigura guvernarea în Republica Moldova. Nu va fi deloc uşor să activezi cu un guvern minoritar, dar nu este imposibil să promovăm reformele necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PDM, Marian Lupu, a spus că apreciază responsabilitatea şi bărbăţia de care au dat dovadă colegii de la PLDM în aceste condiţii politice deloc uşoare. „Ne cerem scuze că aceste negocieri au fost de durată”, a spus Marian Lupu.

Împreună, PLDM şi PDM au 42 de deputaţi în Parlament.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente