Ghimpu face dezvăluiri privind propunerile democraților și discuțiile cu europenii

5AD5A488-004B-4A29-BA57-26A0A1044B4A_mw1024_s_n
Foto: PC: europalibera.org

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, spune că reprezentanţii formaţiunilor politice europene cu care s-au întâlnit marţi, la Chişinău, au propus crearea unei comisii speciale care să rezolve problemele privind alegerea preşedintelui ţării, transmite IPN.

De asemenea, s-a propus ca procurorul general să fie o persoană apolitică, selectată în cadrul unor consultări cu Comisia Europeană. Politicianul a adăugat că Partidul Democrat nu este de acord cu aceste propuneri şi a venit cu propriile oferte. Declaraţiile au fost făcute după întreruperea şedinţei Parlamentului de miercuri, 21 ianuarie.

Mihai Ghimpu a menţionat că reprezentanţii formaţiunilor politice europene au propus ca Partidul Liberal să rămână cu ministerele pe care le-a avut înaintea destrămării Alianţei pentru Integrare Europeană – Ministerul Mediului, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Ministerul Apărării.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, Partidul Democrat nu vrea să renunţe la Ministerul Transporturilor. Cât priveşte depolitizarea organelor de drept, democraţii acceptă să se consulte cu UE doar pe marginea mecanismelor aplicate, nu şi numirii procurorului general. Liberalul a mai spus că PDM trece de la termeni concreţi la termeni generalişti.

După întreruperea şedinţei Parlamentului, declaraţii a făcut şi Vlad Filat. Liderul PLDM speră că pauza până joi, 22 ianuarie, va ajuta la găsirea unui compromis şi a făcut apel către toate formaţiunile care nu urmăresc interesele unor state străine să se gândească la binele poporului.

Şedinţa de miercuri a Parlamentului a fost întreruptă la solicitarea PLDM, parlamentarii neputând să ajungă la un numitor comun privind ordinea de zi. La şedinţă urma să fie aleasă conducerea legislativului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente