Încă șapte școli din Capitală au trecut la autogestiune financiară

53bfb50195f9cfab1e000002
Foto: PC: Digi24.ro

Încă şapte şcoli din municipiul Chişinău au trecut, în acest an, la autonomie financiară, proiect ce prevede gestionarea independentă a banilor. Directorii liceelor care au aprobat deja formula de finanţare, spun că noul mecanism le-a adus multe avantaje.

Printre instituţiile de învăţământ care de la 1 ianuarie au trecut la autonomie financiară se numără Liceul „Natalia Dadiani”, „Petru Rareş”, „Iulia Haşdeu” şi „Mircea cel Bătrân”, scrie TRM.

Directoarea Liceului „Petru Rareş” din Capitală, Lidia Ungureanu, spune că noua formulă de finanţare este binevenită, deoarece instituţia îşi va planifica şi va alege priorităţile pentru acţiuni, conform necesităţilor. „Vom atrage o atenţie mult mai mare dezvoltării bazei tehnice, vom încerca să soluţionăm problemele cu asigurarea de mobilier, reparaţii curente. Ne vom axa pe necesităţile pe care le vom avea în şcoală”, spune Lidia Ungureanu.

Directorii şcolilor care au trecut la autogestiune în 2012 spun că noul mecanism le-a adus mai multe avantaje. „În aceşti doi ani de autonomie pe care i-am parcurs, instituţia a reuşit să-şi revendice infrastructură, am reuşit să facem mai multe operaţii atât capitale, cât şi curente, să dotăm liceul cu mijloace tehnice”, afirmă Victor Ambroci, director la Liceul „Spiru Haret”.

Șefa Direcției generale educaţie, tineret și sport, Tatiana Tverdohleb, dă asigurări că cele șapte instituţii care, din 2015, au trecut la autogestiune financiară vor fi sprijinite, atât de direcţiile de sector, cât şi de direcţia generală.

Din cele 84 de instituţii preuniversitare din municipiul Chişinău, 36 au trecut la autonomie financiară în ultimii doi ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente