BAC 2015: A început înscrierea pentru susținerea examenelor în regim extern

IMG_5918
Foto: PC: Cember Olesea/#diez

Ministerul Educației anunță demararea înscrierii pentru susținerea examenului de bacalaureat în regim extern. Termenul-limită pentru depunerea cererilor este 16 februarie 2015.

La susținerea, în regim extern, a examenului de bacalaureat, sunt admise persoanele care au absolvit școala medie de cultură generală; școala profesională cu durata de 3 ani de studii; care au cel puțin 2 ani de liceu cu situația școlară încheiată (clasa a X-a – a XI-a). Pentru această formă de examen pot opta și absolvenții colegiilor, precum și studenții instituțiilor de învățământ superior care au fost admiși la studii în baza atestatului școlii medii de cultură generală. Examenul de bacalaureat în regim extern poate fi susținut doar de candidații care au atins vârsta de 19 ani.

Candidații înscriși vor susține probe de diferență de programă pentru certificarea gradului de însușire a materiei la toate disciplinele din Planul-cadru pentru învățământul liceal, anul de studii 2014 – 2015, la profilul respectiv. Probele de susținere a diferențelor de programă pentru cursul de liceu se susțin în instituțiile desemnate ca centre, conform orarului stabilit.

Examenul de absolvire în regim extern se desfășoară concomitent cu examenul de absolvire în învățământul liceal, conform orarului, și în centrele aprobate de către Ministerul Educației.

Dosarul cu actele necesare se depune la Ministerul Educației, Piața Marii Adunări Naționale 1 (cutia poștală a ministerului, intrarea în Casa Guvernului din str. Bănulescu-Bodoni) sau se trimite prin poștă pe adresa Agenției de Asigurare a Calității, Ministerul Educației, Piața Marii Adunări Naționale 1, Chișinău.

Pentru detalii, accesați: http://www.aee.edu.md/content/bac-externat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente