Trend nou printre cadourile de Crăciun: Cosmeticele Bio

naturalista2
Foto: Cadouri bio de Crăciun PC: Naturalista.md

În fiece an se observă tendința persoanelor de a încerca să iasă din cercul vicios al acelorași cadouri de Crăciun. În 2014, pentru a continua tradiția bio și eco începută recent și în Moldova, în trend au intrat cosmeticele bio.

Ce intră în categoria cosmeticelor bio?

#1. Apele florale

 

Ape florale PC:motherearthliving
Ape florale PC:motherearthliving

Apele florale sau hidrolatele sunt niște ape prețioase, obținute prin distilarea cu vapori a florilor, frunzelor sau a ramurilor.

Sub acțiunea temperaturii înalte și a presiunii, vaporii de apă pătrund în „esența” plantelor și se încarcă cu molecule aromatice. Apoi se condensează prin răcire. În urma acestui proces ancestral, rezultă două produse unice: uleiul esențial și apa florală.

#2. Uleiurile vegetale

Ulei vegetal PC: sanatate.bzi.ro
Ulei vegetal PC: sanatate.bzi.ro

Uleiurile vegetale sunt adevărate comori pentru frumusețea noastră. Obținute prin presarea la rece a semințelor, sâmburilor sau a fructelor, acestea au devenit niște produse indispensabile pentru îngrijirea tenului, părului și a corpului.

#3. Uleiurile esențiale

 

Uleiuri esențiale PC: trioverde
Uleiuri esențiale PC: trioverde

Uleiurile esențiale sunt niște extracte foarte concentrate și puternice, obținute prin distilarea plantelor aromatice sau prin presare (în cazul citricilor).

Uleiurile esențiale au în componența lor molecule biochimice foarte active și complexe, care diferă de la un ulei la altul, determinând proprietățile și acțiunile asupra organismului.

Acestea au capacitatea de a acționa asupra organismului la diferite nivele: fiziologic, psihologic sau farmacologic.

Bio, eco sau organic?

Termenii bio, eco și organic definesc, de fapt, același lucru: produse realizate conform legii, fără utilizarea substanțelor chimice, în armonie cu natura și mediul înconjurător, dar și certificate de un organism autorizat.

Termenul „organic” se utilizează pentru produsele agroalimentare în spațiul anglo-saxon, iar termenul „bio” este folosit, în special, în spațiul franco-german.

Unde putem găsi cosmetică bio în Moldova?

 

Cosmetice bio PC: naturalista.md
Cosmetice bio PC: naturalista.md

Din cercetările pe care le-au făcut atât pe piață, cât și pe rețelele de socializare, am găsit platforma naturalista.md, care, în această perioadă a anului, are mai multe promoții și reduceri.

Dacă aveți și voi locuri unde găsiți astfel de produse, vă rugăm să lăsați adresa în comentarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente