Ideiile eco-responsabile au fost prezentate în premieră la Chișinău

DSC_3388
Foto: Participanții la Târgul Ideilor Eco-Responsabile

Pe 3 decembrie 2014, zece companii și-au licitat proiectele investiționale în fața potențialilor finanțatori, în cadrul Târgului Ideilor Eco-Responsabile, care s-a desfășurat în premieră la Chișinău.

Proiectele cele mai reușite vor primi finanțare din partea investitorilor – bănci comerciale, fonduri de investiții și parteneri de dezvoltare, care au pus la dispoziția agenților economici un fond de 100 de milioane de lei.

„Am lansat Târgul Ideilor Eco-Responsabile ca o componentă separată a competiției naționale Moldova Eco-Energetică, care adună istoriile de succes, proiecte deja implementate, pentru a crea oportunitatea finanțării unor noi proiecte, gândite sau lansate de entuziaști ai eficienței energetice și surselor regenerabile de energie”, a declarat directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Mihail Stratan.

 

Mihail Stratan, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică
Mihail Stratan, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică

La Târgul Ideilor Eco-Responsabile au participat întreprinderi, instituții de stat sau non-guvernamentale, persoane fizice care intenționează să realizeze sau să extindă un proiect în domeniul eficienței energetice sau a surselor regenerabile de energie.

Printre Ideile Eco-Responsabile prezentate se regăsesc blocuri de apartamente, un complex rezidențial energo-eficient cu 260 de case în orașul Leova, sere hidroponice sau eficiente energetic, proiecte de creștere a plantelor energetice, o centrală hidroelectrică pe râul Răut, o fabrică de biogaz cu capacitatea de 1 MW, instalarea unui parc fotovoltaic cu capacitatea de 80 kW, etc.

 

Pompă de căldură aer/apă
Pompă de căldură aer/apă
Cazan pe combustibil solid, produse în Kiev, Ucraina
Cazan pe combustibil solid, produse în Kiev, Ucraina
Cazan pe combustibil solid produs și comercializat în Moldova
Cazan pe combustibil solid fabricat și comercializat în Moldova
Pelete din amestec de lemn cu paie
Pelete din amestec de lemn cu paie
Pelete din amestec de lemn cu paie
Pelete din amestec de lemn cu paie

Câștigătorii Târgului Ideilor Eco-Responsabile vor fi anunțați în cadrul Galei Eco-Energetice, pe data de 5 decembrie curent.

Târgul Ideilor Eco-Responsabile este parte componentă din competiția Moldova Eco-Energetică, cel mai mare concurs în domeniul eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă, aflat la a treia ediție. Evenimentul este organizat de Ministerul Economiei, Agenția pentru Eficiență Energetică, cu sprijinul Proiectului Energie și Biomasă, finanțat de Uniunea Europeană și PNUD și al Fondului pentru Eficiență Energetică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente