Provocarea „Școala Modernă” platformă creată pentru dezvoltarea competențelor utile pentru viață

competente
Foto: Provocarea „Şcoala Modernă”

În perioada 28 noiembrie – 22 decembrie 2014, Centrul de Inovații Sociale (MiLab) lansează Provocarea, un apel către societate pentru a veni cu soluții la o problemă concretă. Centrul de Inovații Sociale – MiLab, este o platformă prin care actori din domenii public, privat și non-profit identifică și experimentează inovațiile în soluționarea problemelor sociale.

În urma procesului de elaborare a strategiei Educația–2020 și a rezultatelor obținute de elevi, s-a constat că sunt necesare schimbări pentru a asigura formarea competențelor relevante pentru viață. În acest scop, Ministerul Educației a demarat procesul de modernizare a curriculumului național pentru învățământul general din perspectiva relevanţei competenţelor dobândite pentru viaţă.10636542_1567520326804495_2596791067049129271_o

Tinerii, părinții, profesorii, antreprenorii și cei cu idei creative au posibilitatea să răspundă la întrebarea: Cum facem ca școala să dezvolte competențe utile pentru viață? Cele mai eficiente, fezabile și sustenabile soluții expediate pe www.inovatii.gov.md sau MiLab, vor fi selectate, cercetate și testate în câteva școli-pilot timp de 4 luni, iar top 5 soluţii votate de susţinători ca fiind cele mai bune, vor fi premiate.

Ulterior, soluţiile vor fi propuse Ministerului Educației pentru implementare la scară mai largă, precum și vor informa procesul de modernizare a curriculumului școlar.

Irina Gurdila

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente