(foto) Au fost desemnați cei mai buni 10 studenți ai ASEM

10756419_1504869613106569_1656297268_o
Foto: Cei mai buni studenți ai ASEM PC: Senatul ASEM

Cei mai buni 10 studenți ai Academiei de Studii Economice din Moldova au fost premiați în urma unui concurs ce se desfășoară anual. Câștigătorii au primit premii bănești, diplome și medalii din partea Academiei.

La cea de-a 12-a ediţie a concursului „Cel mai bun student al ASEM 2014”, au fost nominalizați 10 studenți pentru premiere – cei care au reuşit să convingă juriul din acest an că sunt un pic mai buni decât cei buni.

Pentru al doilea an consecutiv, premiul cel mare este acordat unei studente de la Facultatea Finanțe. Nicoleta Gonța a fost desemnată cea mai bună studentă de la ASEM.

Pe locul I s-au clasat Corina Oprea și Maria Galeru. Pe locul II – Alexandrina Ciorchina, Elena Nastas și Ivan Banu, iar pe locul III – Nistor Lazar, Veronica Harea, Mircea Gutium și Mihaela Nicorici.

Nicoleta Gonța, deținătoarea premiului „Cel mai bun student al ASEM 2014”10808372_742938952443084_1606143681_n

„Ce poate fi mai plăcut decât obţinerea unui „trofeu” pentru munca insistentă, depusă pe parcursul studiilor de licenţă, într-un mediu sănătos de concurenţă şi condiţii de studii la cel mai înalt nivel? Aduc sincere mulţumiri şi toată recunoştinţa profesorilor universitari, care au contribuit irevocabil la fortificarea personalităţii mele şi celorlalţi dascăli, care şi-au lăsat o „amprentă” nu mai puţin considerabilă.

Sunt multe feluri de a evalua succesul. Unul dintre cele mai importante pentru mine este felul cum te descriu oamenii, emoţia şi sinceritatea lor, care redau căldură şi respect. Cu discernământ, pot spune că oamenii frumoşi din prejma mea sunt catalizatorul perfect pentru a obţine un astfel de rezultat, până la urmă unul subiectiv.

Dragi semeni, studenţi şi tineri, acum e timpul nostru, acum lucrurile par a fi mai simple şi chiar sunt mai simple, acum suntem energici şi mai trebuie să fim şi dornici de a trăi, de a îmbrăţişa succesul şi de a motiva o altă generaţie să ne urmeze exemplul”, a menționat Nicoleta Gonța.

10806961_750035601700161_1266889930_n (1)Alexandrina Ciorchină, deținătoarea locului II

„Dincolo de bucuria de moment, care a venit odată cu aflarea rezultatelor, etapa anterioară a fost, poate, mai importantă. Atunci când am început a crea dosarul de participare, am trecut în revistă mai multe lucruri, iar câteva dintre ele au rămas evidențiate – sunt lucrurile la care mai am de lucrat. Tocmai de aceea, alături de diploma primită, stă acum și obiectivul de a munci mai asiduu.
Nu neg însă că e plăcut să primești o astfel de „distincție”. Mai plăcut, însă, este să știi că se apreciază nu doar rezultatele academice, ci și implicarea în tot ceea ce vizează activitățile de tineret. Până la urmă, cu toții suntem buni (indiferent de la ce universitate suntem), mai ales când punem umărul și contribuim la crearea unui viitor prosper”, a spus studenta.

Ca și în edițiile precedente, cei mai buni 10 studenți ai ASEM au primit premii bănești, diplome și medalii din partea Academiei.

„A fost dificil să-l găsim pe cel mai bun, pentru că majoritatea dosarelor au fost extraordinar de bune. Participanţi cu medii înalte și multe activităţi extracurriculare. Ceea ce a contat în final, au fost publicaţiile şi activitățile ştiinţifice. Îi îndemnăm pe studenţi să pună un accent mai mare pe acest aspect”, a menţionat Alic Bârcă, decanul Facultății Economie Generală și Drept, membru al juriului.

Festivitatea de premiere a coincis cu Ziua Internațională a Studentului, fapt pentru care învingătorii au sărbătorit dublu.

 

Nicoleta Gonța PC: Senatul ASEM
Nicoleta Gonța PC: Senatul ASEM
Cei mai buni studenți ai ASEM PC: Senatul ASEM
Cei mai buni studenți ai ASEM PC: Senatul ASEM
Cei mai buni studenți ai ASEM PC: Senatul ASEM
Cei mai buni studenți ai ASEM PC: Senatul ASEM
Cei mai buni studenți ai ASEM PC: Senatul ASEM
Cei mai buni studenți ai ASEM PC: Senatul ASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente