(foto) Chișinăul își pune straie de sărbătoare

IMG_8906
Foto: Muncitorii de la „Lumteh”pregătesc centrul Chișinăului de sărbătorile de iarnă

Muncitorii de la întreprinderea municipală „Lumteh” lucrează zilnic pentru a pregăti capitala către sărbătorile de iarnă. Iluminatul festiv se va aprinde la 1 decembrie, când va fi dat startul sărbătorilor.

Anatolie Aparatu, inginer-şef la „Lumteh”, a declarat pentru IPN că ghirlandele vor fi aprinse pe 22 de străzi din Chişinău, ca şi anul trecut. În total, lungimea ghirlandelor măsoară peste 70 de kilometri. Cromatica iluminatului festiv va fi păstrată de anul trecut.

Solicitat de IPN, şeful Asociaţiei „Spaţii Verzi”, Eliferie Haruţa, a declarat că municipalitatea e în căutarea Pomului de Crăciun. Sunt examinate mai multe oferte, printre care un brad din ocolul silvic Hânceşti. Coniferul măsoară aproximativ 20 de metri şi costă 12 mii de lei, cu 4 mii de lei mai ieftin ca cel de anul trecut.

photo-1
Instalarea pomului de Crăciun în noiembrie 2013.

Pomul de Crăciun va fi adus şi montat în piaţa Marii Adunări Naţionale pe 25 sau 26 noiembrie şi urmează a fi decorat cu ghirlande, iar apoi şi cu jucării.

Între timp, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, a fost amenajat patinoarul în aer liber. Îndată ce vor permite condițiile meteo, agentul economic urmează doar să toarne stratul de apă pentru ca aceasta să se transforme în gheață.

IMG_0174
Patinoarul din PMAN
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente