Moldovenii din Italia vor o guvernare care să continue apropierea de UE

marian lupu
Foto: Marian Lupu PC: arhiva IPN

Moldovenii din Italia s-au arătat extrem de interesați de măsurile Partidului Democrat pentru creșterea Moldovei. În cadrul unor întâlniri cu președintele PDM Marian Lupu, mai mulți membri ai diasporei moldovenești din Italia au transmis mesajele lor de încurajare pentru familiile de acasă, pentru a vota PDM la alegerile din 30 noiembrie.

„Ne dorim, în primul rând, stabilitate în țară, ca să-i știm în siguranță pe cei pe care i-am lăsat acasă – familiile noastre, copii”, a fost și mesajul celor din Verona către Partidul Democrat.

„Sperăm să formați guvernarea și vă îndemnăm să continuați cursul de apropiere spre Europa, pentru că aici oamenii trăiesc mai bine. Vrem ca și copiii noștri să aibă parte de aceleași condiții de trai în Moldova, să avem și noi locuri de muncă bine plătite acasă”, a spus o moldoveancă, în discuția cu liderul Partidului Democrat. Ea a amintit de faptul că PDM este partidul care a asigurat, prin acțiuni concrete, cursul pro-european al Moldovei. „Și suntem hotărâți să-l asigurăm în continuare!”, a completat Marian Lupu, încurajându-i, totodată, pe moldovenii din diasporă să nu rămână indiferenți la cele ce se întâmplă acasă și să susțină, prin vot, cursul de dezvoltare și modernizare a Moldovei.

Moldovenii din Italia reprezintă cea mai numeroasă comunitate moldovenească din Europa. Nivelul scăzut de trai din țară a dus la emigrarea multor moldoveni, care au avut curajul să înfrunte greutățile muncii peste hotare și despărțirii de familii. „Vă apreciez pentru acest curaj, însă Moldova are în continuare nevoie de dumneavoastră, iar atunci când veți dori, să știți că vă așteptăm acasă, fiindcă Moldova nu poate fi întreagă fără cetățenii săi”, a declarat liderul PDM.

Mai mulți lideri democrați, în frunte cu președintele Marian Lupu, se află în Italia, unde au planificate mai multe întâlniri și consultări cu cetățenii Republicii Moldova, stabiliți peste hotare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente