Ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuța a aderat la Partidul Democrat

marinuta-5-e1372193229235
Foto: Vitalie Marinuță, PC: tribuna.md

Președintele PDM, Marian Lupu, l-a invitat pe ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, pentru a dezbate propunerile acestuia privind viitorul politicilor militare și de apărare în Republica Moldova.

Potrivit Serviciului de Presă al PD: „Partidul Democrat din Moldova salută venirea în echipă a ex-ministrului Apărării Vitalie Marinuța. Decizia de aderare la PDM a fost anunțată astăzi de către generalul de brigadă în rezervă Vitalie Marinuța. Înainte de aceasta, el a avut o întrevedere cu liderul democrat, Marian Lupu, în cadrul căreia a prezentat propunerile sale ce țin de politicile în domeniul de apărare în Republica Moldova.”

„Am avut o discuție cu președintele Partidului Democrat despre necesitatea abordării mai complexe a problemelor Armatei Naționale, despre condițiile de trai a militarilor și veteranilor. Am fost impresionat de interesul manifestat, dar nu și surprins, deoarece am avut posibilitatea să colaborez cu Marian Lupu în perioada când a fost comandant suprem al Forțelor Armate”, a declarat după întrevedere generalul Marinuța.

Vitalie Marinuța a mai spus că a decis să se alăture Partidului Democrat pentru că este un partid pro-european, o forță ce asigură stabilitatea și securitatea internă în țară, cu potențial de creștere și cu o echipă de profesioniști care are scopul de a dezvolta Moldova. „Situația din regiune este neliniștită din punct de vedere militar, iar mie, militar de profesie, îmi este greu să rămân simplu observator. Consider că a venit timpul să fie abordate mult mai serios problemele apărării, iar în PDM am găsit o echipă capabilă  să promoveze reforma și dezvoltarea continuă a potențialului de apărare a țării”, a explicat ex-ministrul Apărării.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente