Cele mai prezidențiale știri de pe #diez din weekend-ul: 1 – 2 noiembrie

9678860-R3L8T8D-1000-22.png
Foto: 25 de fotografii pentru a vedea cât de frumoasă este viața. PC: Tobias Tschurtschenthaler

Weekend-ul a fost plin de animații, Halloween și alegerile prezidențiale din România, de asemenea, locuitorii orașului Chișinău au fost turiști în propriul oraș.

#1. Hărțile cu traseele de microbuz schimbate ale celor mai populare 10 rute din Chișinău 

Din 1 noiembrie, potrivit deciziei Primăriei municipiului Chișinău, traseele majorității rutelor de microbuz au fost schimbate. Echipa #diez vă prezintă hărțile a 10 cele mai populare rute de microbuz din Chișinău.

#2. Din 1 noiembrie, microbuzele din Chișinău vor circula pe trasee modificate 

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a semnat astăzi, 17 octombrie, în faţa presei, dispoziţia prin care se stabilesc noile itinerare şi condiţiile de transportare a pasagerilor cu microbuzele pe rutele municipale.

#3. Experiment social: O tânără a cerșit în stradă bunătatea și mila oamenilor din Chișinău 

Maia este o tânără pictoriță din Chișinău, căreia nu îi este frică să fie așa cum simte. În decembrie 2013, aceasta a simțit că trebuie să împartă bucurie cu oamenii străzii și i-a servit cu tartine și cacao. Azi, 1 noiembrie, Maia a vrut să iasă din rutina zilnică și a mers în stradă să cerșească bunătate și milă, sperând să primească în schimb îmbrățișările de care avea nevoie.

#4. Cele mai interesante costumații de Halloween ale tinerilor din Moldova

În 2014, echipa #diez a încercat să observe cele mai interesante și creative costumații de Halloween. Am încercat să ignorăm costumele de morți, schelete, sau persoane pline de sânge și să ne concentrăm atenția pe personaje și deghizări bine-gândite.

#5. Alegeri prezidențiale în România: Pe cine să votezi dacă ești din Republica Moldova? 

Azi, 2 noiembrie, România iese la vot. Mulți din cetățenii Republicii Moldova dețin și cetățenia României, și azi ar trebui să iasă la fel la vot. Echipa #diez a făcut o cercetare să vadă ce oferă candidații din România pentru Republica Moldova.

#6. Noaptea de Halloween în Măcelăria 5 

31 octombrie a fost o seară plină de evenimente înfricoșătoare și strașnic de vesele. Unul din evenimentele, la care #diez a fost prezent, este Măcelăria 5 – petrecerea terifiantă de la orele 22:00.

#7. Mesaj patriotic transmis pe scena de la „Moldova are Talent” 

Cel de-al șaptelea episod al concursului „Moldova are Talent” a venit cu un mesaj patriotic de la doi tineri de 20 și 24 de ani, care au format un tandem numit „Full House”.

#8. Cât de perverse erau desenele animate cu care ne-am trăit copilăria 

Începându-ne dimineața cu vizionarea „Sponge Bob” sau „Tom & Jerry”, desenele animate vizionate în copilărie au rămas a fi proiecția subconștientului și a imaginației noastre. Iar dacă ceea ce vedeam noi pe sticlă erau fragmentele de mai jos, oare cât de perversă a ajuns să fie generația noastră?

#9. Exit-poll la alegerile prezidențiale din România: Ponta și Johannis favoriți pentru turul doi 

Prezenţa până la ora 16.00, la alegerile de duminică, a fost de 35% potrivit datelor Biroului Electoral Central. În 2009, în primul tur, până la ora 16.00, au venit la vot 36,19% dintre alegători.

#10. Top 10 cele mai populare jocuri de societate în Moldova în anul 2014 

Magazinul de jocuri de societate www.joc.md a făcut topul celor mai vândute jocuri de societate în anul 2014. Acest top îți poate oferi câteva idei valoroase pentru cadourile de iarnă. Iată care sunt cele mai populare jocuri printre tinerii din țara noastră în acest an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente