(doc) Din 1 noiembrie, microbuzele din Chișinău vor circula pe trasee modificate

dorin_chirtoaca-observator
Foto: Dorin Chirtoacă, PC: tribuna.md

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a semnat astăzi, 17 octombrie, în faţa presei, dispoziţia prin care se stabilesc noile itinerare şi condiţiile de transportare a pasagerilor cu microbuzele pe rutele municipale.

Astfel, de la 1 noiembrie, toate microbuzele vor avea trasee modificate. Acestea vor ocoli centrul capitalei şi nu vor coincide cu itinerarele autobuzelor şi troleibuzelor, transmite IPN.

Dispoziţia semnată stabileşte că microbuzele vor putea transporta în picioare cel mult 7 sau 10 pasageri, în funcţie de capacitatea vehiculului. Viteza maximă de circulaţie nu va depăşi 50 de kilometri pe oră, iar în fiecare microbuz va fi instalat orarul de circulaţie şi timpul în care ajunge de la o staţie la alta. Toate microbuzele vor trebui să circule obligatoriu în intervalul 06.00 – 23.00.

Edilul a precizat că în orele cu un flux mai mic de pasageri administratorii rutelor vor avea dreptul să reducă numărul de unităţi de transport pe rută, dar nu mai puţin de 3 – 4 pe oră, la un interval de maximum 20 de minute între ele. În cazul în care administratorii rutelor de microbuz nu se vor conforma cerinţelor, contractele cu aceştia vor fi reziliate.

Dorin Chirtoacă a mai spus că rutele anulate în luna iulie – 102, 110, 155 – ar putea fi restabilite dacă administratorul va propune trasee modificate, pe arterele secundare. Totodată, primarul a spus că traseul unor rute a fost scurtat şi de aceea nu există temei ca şoferii să ceară majorarea tarifului de călătorie.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente