(video) FIFA a prezentat emblema Campionatului Mondial de Fotbal 2018 din Rusia

2463000_xbig-lnd
Foto: Proiecția noii embleme a CM 2018 din Rusia pe Teatrul Bolșoi, Moscova, 28 octombrie 2014. PC: © LOC

Primul mare eveniment al Campionatului Mondial de Fotbal 2018, care se va desfășura în Rusia, a avut loc în seara de marți, 28 octombrie 2014, când în Moscova a fost prezentată emblema oficială a turneului.

Lansarea a avut loc în cadrul emisiunii „Seara cu Urgant” (Вечерний Ургант) de la Primul Canal din Rusia, iar această ediție specială s-a numit “Mondialul de Seară”. Studioul a fost transformat într-un stadion, iar muzicanții s-au îmbrăcat în echipamentele a 8 națiuni campioane.

Prezentatorul, Ivan Urgant a fost însoțit în studiou de Președintele FIFA – Joseph Blatter, membrul executiv al Premier Ligii ruse – Vitalii Mutko și căpitanul naționalei campioane a CM 2006 – Fabio Cannavaro.

În cadrul discuțiilor, Președintele FIFA a povestit despre experiența sa fotbalistică: „Am fost martorul a 10 Campionate Mondiale de Fotbal. Primul pe care l-am experimentat mai îndeaproape a fost chiar turneul final desfășurat în patria mea, Elveția. Lansarea emblemei oficiale este un eveniment ideal pentru a da startul campaniei și sunt convins că în patru ani vom avea aici un Campionat Mondial de succes.”

Vitalii Mutko și-a amintit cum viziona evoluția naționalei URSS de la Mondialul din Anglia 1966 alături de întreaga familie, când marele Lev Iașin a adus naționala sa în semifinalele turneului.

Momentele amuzante nu au lipsit, unul din ele l-a oferit italianul Fabio Cannavaro, care fiind rugat să numească trei cei mai buni jucători ai tuturor timpurilor, a zis: „Cannavaro – numărul unu, desigur, apoi Diego Maradona și Messi.”

O altă parte a emisiunii a fost explicarea sensului emblemei și cum aceasta a fost selectată. De asemenea, spectatorii au văzut și o retrospectivă a logourilor turneelor precedente.

Momentul culminant a fost când trei astronauți de la o stație spațială rusă au prezentat noua emblemă a Campionatului Mondial de Fotbal 2018 direct din capsulă și, ulterior, aceasta a fost adusă în studioul de televiziune. Lansarea a fost completată simultan de o proiecție foarte mare a logotipului pe Teatrul Bolșoi din Moscova.

Până la startul Campionatului Mondial de Fotbal 2018 au rămas trei ani și opt luni. Meciurile se vor juca în lunile iunie și iulie ale anului 2018, în 11 orașe din Federația Rusă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente