(foto) Un stadion multifuncțional la standarde europene va fi inaugurat în comuna Ciorescu

pldm17oct14c3
Foto: PC: PLDM

Până pe data de 15 noiembrie, în comuna Ciorescu va fi inaugurat un stadion multifuncțional de tip închis, unde se va juca fotbal, volei, precum şi va fi folosit pentru organizarea conferințelor.

Lucrările de construcție au demarat în iarna anului 2012. „Acest complex sportiv multifuncțional va deveni o platformă pentru competiții sportive de nivel internaţional. Prin această investiție, Moldova a demonstrat că poate iniția proiecte de anvergură și crea condiții mai bune de viață și de activitate pentru cetățenii săi. Această infrastructură nu doar că oferă posibilitatea de a practica sportul, dar şi de a urmari spectacolul pe care îl poate oferi o competiţie”, a spus Vlad Filat care

Liderul liberal-democrat a menționat că proiectul este rezultatul iniţiativei și a muncii conducătorilor FMF.

Președinte FMF, Pavel Ciobanu, a subliniat că această arenă este necesară, deoarece oferă condiţii pentru organizarea diferitelor manifestări și în perioada rece a anului. Deja pe 12 ianuarie, pe stadion se va desfășura turneul de calificare la Campionatul european al selecționatelor naționale de fotbal în sală.

Director financiar a FMF, Leonid Oleinicenco, a menţionat că sala este construită după standarde europene și corespunde tuturor cerințelor UEFA și FIFA. „Sala este autonomă din punct de vedere energetic. Avem cazangerie aparte, generator care permite sălii să activeze timp de o zi, iar la moment se instalează mobilierul şi pardoseala”, a precizat Leonid Oleinicenco.

Pentru construcția stadionului de tip închis, FMF, UEFA și FIFA au alocat 4,2 mln euro. Capacitatea totală a stadionului este de 1.350 de locuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente