Tinerii moldoveni își pot face Studiile la Academia Militară americană „West Point”

USMA_Color_Guard_on_Parade
Foto: Academia Militară americană „West Point” PC: wikimedia.org

Tinerii din R.Moldova pot participa la concursul de admitere la studii pentru anul 2015 la Academia Militară „West Point” din SUA. Dosarele pot fi depuse la Direcţia Management Resurse Umane (DMRU) a Ministerului Apărării pînă la data de 5 decembrie 2014.

Locotenent-colonelul Veaceslav Donică din cadrul DMRU a comunicat că pot depune dosarele bărbaţi şi femei, cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 23 de ani neîmpliniţi la data de 1 iulie 2015. Persoanele care vor aplica pentru admitere trebuie să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţămînt liceal sau ai unei şcoli de rang mai înalt, informează MOLDPRES.

Sursa citată a declarat că o condiție obligatorie față de candidați este să nu fie căsătoriți şi să nu aibă vreo obligație de întreținere a unui sau mai multor copii. ”Încă o cerință este abilitatea de a vorbi fluent limba engleză. Nivelul de cunoaştere a limbii engleze va fi probat prin intermediul testului TOEFL. Pînă la 15 ianuarie 2015, candidații vor trebui să susţină Testul de cunoaştere a limbii engleze TOEFL şi Testul de Aptitudini Şcolare (SAT) sau American College Test (ACT)”, a specificat reprezentantul DMRU.

Candidații care vor aplica pentru admitere la Academia Militară „West Point” vor susține inclusiv câteva probe de sport, care vor fi administrate de Ministerul Apărării în comun cu Ambasada SUA la Chișinău.

Durata studiilor la instituțiile militare de învățământ superior din SUA este de patru ani, iar cheltuielile de școlarizare sunt acoperite integral de Guvernul american.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente