Forumul Formării Profesionale – oportunitate de a crea o platformă de dialog între parteneri

forum pic
Foto: PC: Ad Astra

Sunteți invitați să participaţi la Forumul Formării Profesionale, o campanie de informare care se va desfăşura în cinci orașe din Moldova: Soroca, Bălți, Orhei, Comrat și Chișinău.

Inițiativa vine din partea Ambasadei Republicii Federale Germania la Chişinău şi a organizaţiei pentru tineri Ad Astra şi are drept scop contribuirea la îmbunătățirea calităţii și la creşterea atractivităţii formării profesionale, prin crearea unei platforme de dialog între parteneri.

Agenda fiecărui forum va include discuţii panel cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, Ministerului Educației, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Camerei de Comerț şi Industrie, societăţii civile, precum și reprezentanţi ai organizațiilor neguvernamentale și studențești. Un moderator va facilita discuţia dintre participanții, care vor împărtăși experiența, preocupările și practicile lor. Actorii discuțiilor vor tinde să obțină o înțelegere profundă a politicilor şi a problemelor existente în domeniul formării profesionale. De asemenea, vor propune soluții viabile legate de acest domeniu și de problema șomajului în rândul tinerilor.

Șomajul, exodul intelectualilor, lacunele în cunoştinţe şi abilităţi, dificultăţile în tranziţia de la sistemul de educaţie la piaţa muncii sunt probleme stringente, care necesită soluții adecvate.

Ar face o deosebită plăcere să fiți alături în cadrul acestei campanii de informare.

Părerea şi experienţa dumneavoastră sunt deosebit de importante pentru organizatori.

Pentru a primi actualizări și informații suplimentare la subiectul formării profesionale sunteți bineveniți să vă înscrieţi pe portalul Career for me. Fiecare eveniment va fi transmis în direct pe pagina de internet www.career-for.me, astfel încât cei care nu au posibilitatea să participe, vor putea să expedieze subiecte de discuții utilizând secțiunea Comentarii”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente