(foto) Zilele Coming Out: Discuții deschise despre situația minorităților LGBT din Moldova

IMG_7014
Foto: Alexandru și Artiom discutând despre situația minorităților LGBT în Moldova

De pe 9 până pe 12 octombrie, în incinta unui local din Capitală, are loc seria de evenimente Zilele Coming Out, care au scopul de a spori vizibilitatea minorităților LGBT și de a sensibiliza opinia publică asupra vieții lor.

Artiom Zavadovschi, cel care ne cheamă în fiecare seară de joi până duminică pentru a viziona filme documentare, asculta lectura colectivă, participa la un Queer Quiz și distra la serate interesante, a adus un cuvânt de salut publicului prezent.

În  decursul serii de joi, 9 octombrie, au fost difuzate două filme care întruchipează situația minorităților LGBT în România și Rusia; „Ascuns” și „Copiii 404”. Pentru a discuta despre situația de la noi din țară, invitatul special al acestei seri, domnul Alexandru Ciobanu, medic psihoterapeut din Cimișlia, unul din ce care oferă consiliere minorităților, a vorbit despre alegeri, despre frica părinților de a spune pe nume lucrurilor, de modul în care se ascund oamenii în astfel de cazuri.

În cadrul acestei seri, au fost împărțite prospecte despre cum să-ți cunoști drepturile, dacă faci parte din grupul minorităților sexuale. Următorul eveniment va avea loc sâmbătă: va fi o lectură colectivă. Urmăriți evenimentul pe Facebook pentru mai multe detalii.

 

IMG_7009
Artiom Zavadovschi
IMG_7008
Broșuri împărțite celor veniți
IMG_7010
Publicul
IMG_7014
Alexandru și Artiom discutând despre situația minorităților LGBT în Moldova
IMG_7017
Alexandru și Artiom discutând despre situația minorităților LGBT în Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente