(foto) „Vinăria din Vale” a obținut marele premiu la Ziua Națională a Vinului 2014

Poza1_premii
Foto: PC: Oficiul Național al Viei și Vinului

Cei mai talentaţi vinificatori din Moldova au fost premiați cu ocazia Zilei Naționale a Vinului. Marele Premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol a fost acordat în acest an companiei „Vinăria din Vale”. Distincția a fost înmânată de către Iurie Leancă, şeful cabinetului de miniştri.

Vladimir Davidescu, Director General al „Vinăria din Vale” a declarat: „Suntem mândri că activitatea companiei noastre a fost menţionată cu Marele Premiu. Noi depunem efort şi implementăm tehnologii avansate, pentru a produce vinuri de calitate pentru piaţa locală şi externă”.

PC: Oficiul Național al Viei și Vinului
PC: Oficiul Național al Viei și Vinului

 

Pentru iscusinţă deosebită manifestată în industria vinului, oenologul Arcadie Foşnea a fost premiat cu medalia „120 de ani de la naşterea lui Petru Ungureanu”, oferită în premieră. Înalta distincţie i-a fost înmânată de către Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Arcadie Foşnea, oenolog, Chateau Vartely a spus: „Este o mare onoare pentru mine să primesc această medalie. Vă mulţumesc mult pentru înaltele aprecieri”. Cu ocazia sărbătorii, Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală a înmânat Oficiului Naţional al Viei și Vinului certificatul de proprietate privind dreptul de utilizare a brandului „Wine of Moldova”.

Ziua Vinului 2014
Ziua Vinului 2014

 

Dumitru Munteanu, Director al Oficiului Naţional al Viei și Vinului: „ Acest certificat, care i-a fost înmânat Oficiului Naţional al Viei și Vinului, oferă instituţiei drepturi exclusive de a utiliza brandul „Wine of Moldova”. Ne dorim să promovăm cu succes acest brand în continuare, pentru ca Vinul Moldovei să se bucure de popularitatea binemeritată”.

PC: Oficiul Național al Viei și Vinului
PC: Oficiul Național al Viei și Vinului

 

S-au bucurat de premii şi producării de vin creat în gospodăriile țărănești. Mai mulţi gospodari au fost premiaţi în cadrul concursului „Polobocul de Aur”, la care au fost înregistrate circa 600 de vinuri produse în gospodăriile țărănești. Competiţia este organizată pentru al 13-lea an consecutiv, de către Camera de Industrie şi Comerţ a Moldovei. 7 producători de vin de casă au ajuns în etapa finală şi au fost premiaţi cu câte un butoi.

Gospodarii au primit cuvinte de felicitare din partea reprezentanţilor guvernului, parlamentului şi a mediului de afaceri.

Igor Corman, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova: „Vreau să adresez felicitări tuturor participanţilor la concurs şi tuturor vinificatorilor. Vinul este un simbol al ţării noastre şi sunt mândru că reuşeşte să ne ducă faima ţării noastre şi peste hotare. Iată de ce, mă bucur că această îndeletnicire este în continuă dezvoltare”.

PC: Oficiul Național al Viei și Vinului
PC: Oficiul Național al Viei și Vinului
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente