[Toamna] #2. Vizitează-ţi profesorul preferat din liceu

2
Foto: Alături de profesoara de limba şi literatura română, dna Gabriela Pînzaru

Toamna este anotimpul în care devenim nostalgici după vremurile bune, dar şi după oamenii alături de care ne-am format ca personalitate. Și fiindcă pe 5 octombrie este Ziua Profesorului, în lista noastră cu „10 lucruri pe care să le faci în această toamnă”, echipa #diez te provoacă să-ţi vizitezi profesorul preferat din liceu.

De aceea, eu am mers în această săptămână la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” pe care l-am absolvit în anul 2013. Pentru mine, doamna Gabriela Pînzaru, a fost mai mult decât profesoara de Limbă şi Literatură Română. Mi-a fost o bună prietenă care mereu îmi dădea sfaturi, mă ajuta atunci când aveam nevoie şi mă susţinea în toate proiectele în care mă implicam. Un profesor bun este cel care poate servi drept model demn de urmat, cel care se dedică elevilor şi vine întru ajutorul lor, cel care nu se consideră mai presus doar pentru că are studii superioare în acest domeniu, iar dna Gabriela Pînzaru este un exemplu de astfel de profesori.

Întâlnirea noastră a fost pe cât de simplă pe atât de frumoasă și emoționantă. Ne-am cuprins, ne-am pupat, am mers în clasă, am făcut fotografii. Am discutat despre mai multe lucruri: despre mine, despre studiile mele, despre fosta ei clasă, despre noua ei clasă cu care se mândreşte. A fost fericită să mă vadă. Mi-a urat succes în continuare și desigur nu am plecat fără noi sfaturi înțelepte.

Datorită faptului că citeam foarte mult pentru orele de Limbă şi Literatură Română, dar şi scriam eseuri de la 2 până la 5 pagini (ceea ce mie şi colegilor ni se părea foarte mult), am ales Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării. Asta deoarece descoperisem că pot mânui arta cuvântului, fapt pentru care îi mulţumesc doamnei Gabriela.

Este o profesoară care ştie cum să motiveze un elev să-şi dorească să înveţe, să citească o carte interesantă, dar şi să participe la diverse concursuri fără teama că va eşua. Și eu am participat la mai multe concursuri de eseuri, iar dumneaei era cea care mă încuraja să aplic .

 

Profesoara de limba li literatura română, dna Gabriela Pînzaru, la L.T. „Liviu Deleanu”
Profesoara de Limba și Literatura Română, dna Gabriela Pînzaru, la L.T. „Liviu Deleanu”

De asemenea, sunt recunoscătoare tuturor profesorilor care m-au învăţat, deoarece fiecare a contribuit la dezvoltarea mea intelectuală. De la fiecare am învăţat ceva util. Îi respect pe toţi în egală măsură şi mă închin în faţa lor. Îmi aduc aminte cu zâmbetul pe buze de unele momente de când eram elevă, iar asta îmi dă curaj în prezent.

 

Doamna Gabriela, profesoara preferată sau una din cele mai bune prietene
Doamna Gabriela, profesoara preferată sau una din cele mai bune prietene
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente