(foto) „Bucate tradiţionale şi plante condimentare” vor fi reprezentate pe noile mărci poștale

1_13
Foto: Zeamă de găină cu pătrunjel. PC: posta.md

La data de 30 septembrie 2014, în oficiul poştal MD-2012 Chişinău va fi pusă în circulaţie seria de mărci poştale „Bucate tradiţionale şi plante condimentare”, compusă din 4 timbre.

Pe marca poştală cu valoarea nominală de 1 L este prezentat „Peştele prăjit cu mujdei”. Usturoiul, cu mirosul său pregnant şi gustul foarte plăcut este folosit în bucatele tradiţionale ca mirodenie. Originea usturoiului este Asia Centrală.

 

Pește prăjit cu mujdei. PC: posta.md
Pește prăjit cu mujdei. PC: posta.md

Pe marca poştală cu valoarea nominală de 1,20 L este ilustrată „Ciorba de fasole cu cimbru”. Cimbrul este o plantă originară din sudul Europei şi nordul Africii şi are multiple aplicaţii în bucătăria tradiţională, folosindu-se ca plantă condimentară.

 

Ciorbă de fasole cu cimbru. PC: posta.md
Ciorbă de fasole cu cimbru. PC: posta.md

Pe marca poştală cu valoarea nominală de 4 L sunt ilustrate „Plăcinte cu brânză şi mărar”, bucatele tradiţionale cele mai des întâlnite pe mesele festive. Mărarul este originar din zona mediteraneană şi sudul Rusiei.

 

Plăcinte cu brânză și mărar. PC: posta.md
Plăcinte cu brânză și mărar. PC: posta.md

Pe marca poştală cu valoarea nominală de 7 L este ilustrată „Zeama de găină cu pătrunjel”. Pătrunjelul este una dintre cele mai vechi plante folosite în bucătarie şi se utilizează atât pentru a decora diferite mâncăruri, cât şi pentru a oferi un gust special. Este originar din Europa.

 

Zeamă de găină cu pătrunjel. PC: posta.md
Zeamă de găină cu pătrunjel. PC: posta.md

Macheta mărcilor este realizată de către Vitaliu Pogolşa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente