Acum puteți trimite scrisori în plicuri cu Timbrul Limbii Române

5dc7983b6339849a61d4eae4f2165c5c
Foto: Noul plic ce ilustrează coperta cărții „Albinuța”. PC: mtic.gov.md

Pentru a marca 25 de ani de când a fost legiferată revenirea la scrierea în grafie latină în Republica Moldova, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a emis plicul poștal cu marcă fixă „25 de ani de la revenirea la grafia latină”.

Potrivit MTIC, noul plic poștal va fi pus în circulație din data de 30 august 2014 în oficiul poștal MD-2012. Ulterior, potrivit dispoziției ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, Î.S. „Poșta Moldovei” va pune la dispoziția filateliștilor noul plic în toate cele 1148 de oficii poștale din întreaga țară.

Plicul poștal cu marcă fixă „25 de ani de la revenirea la grafia latină” ilustrează imaginea cărții „Albinuța”, scrisă de Grigore Vieru. Valoarea nominală este de 1 leu 75 de bani. Plicul poștal a fost emis într-un tiraj de 10 mii de exemplare.

Cu ocazia sărbătorilor naționale, la Muzeul Național de Istorie al Republicii Moldova, a fost vernisată expoziția „Republica Moldova în filatelie: istorie şi cultură”, ce prezintă cele mai valoroase timbre ale țării și va fi deschisă până pe data de 7 septembrie 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente