Apeductul centralizat Chişinău-Străşeni-Călăraşi va fi extins

658x0_apeduct1
Foto: PC: timpul.md

Ministerul Mediului şi Corporaţia Financiară din Germania KfW au semnat un memorandum de înţelegere cu privire la extinderea apeductului centralizat Chişinău-Străşeni-Călăraşi, cu conectarea ulterioară a 20 de localităţi rurale din aceste raioane.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului, documentul determină sarcinile părţilor implicate şi trasează paşii ce urmează a fi realizaţi în vederea implementării acestui proiect, care a fost identificat drept unul prioritar în Strategia de alimentare cu apă şi sanitaţie pentru anii 2014-2018. Conform proiectului, în colaborare cu experţii internaţionali, va fi elaborat Studiul de fezabilitate pentru extinderea apeductului, după care va urma proiectarea şi construcţia reţelelor spre localităţi, transmite IPN.

După finalizarea lucrărilor de construcţie a apeductului magistral şi conectarea la acesta a sistemelor locale de aprovizionare cu apă, va fi creată o structură instituţională unică de gestionare a sistemelor de aprovizionare cu apă din Chişinău, Străşeni şi Călăraşi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente