9 bloguri ce aparțin femeilor din Moldova care merită a fi citite și urmărite

collagekjk.jpgljkl
Foto: PC: colaj #diez

Există bloguri care merită citite și recitite, pentru că au gânduri, idei și stări printre care, deseori, ne regăsim. Am ales o listă de bloguri din Republica Moldova ce merită a fi urmărite:

#1. Făr de Rușine

543660_326424240765965_2128713039_n

„Tot timpul mă mândream cu faptul că eu nu-s ‘de-așeia’. Dar de-așeia că зло всегда побеждает добро, я стала именно такой.”

 

#2. Relativitate

cropped-tumblr_m4umhtraru1rwf9ujo1_1280
„Eu am 20, așă că mie în mod natural mi-e dor de toți.
Eu am 20, așă că eu dau ochii peste cap când mama-mi spune că eu într-o zi o să-mi găsesc iubirea adevărată și o să fie mai comforting ca niciodată.
Mama, tu nică nu știi despre generația mea. eu singură încă nică nu știu despre ea.”

 

#3. Gunoiul Sufletesc

cropped-submarine
„În concluzie, băieți și fete, citiți! Dar nu citiți pentru alții, citiți pentru voi, citiți cărți care merită, cărți pe care o să le găsiți la biblioteci, cărți care învață și ajută la self-development-ul vostru. Lăsați citatele plictisitoare și expirate ale lui Coelho, pornografia bestolcovaia din 50 shades, romantica tâmpită din Fluturi și sutele de pagini cu dialog fără de sens de la Steele sau alți contemporani. Mulțumesc.”

 

#4. Blog de Vineri

tumblr_m08gzhGTLj1rqjtkzo1_500
„Oamenii flămânzi de dragoste sunt mereu previzibili”

 

#5. Lupul Sur

cropped-aero_woods4
„Eu am crescut în țara, unde o mobilă iugoslavă era luată pentru o viață, iar o pereche de cizme erau purtate cam 4 – 5 ani. Țin minte cum la școală ne învățau să nu aruncăm pâinea, povestindu-ne câți oameni au lucrat ca să ne-o pună pe masă, și chestia asta mi-a intrat în cap pentru toată viață.”

 

#6. Happy Tear

cropped-d0b1d0b5d0b7d18bd0bcd18fd0bdd0bdd18bd0b9
„Unii oameni nu cred în dragoste, sau, mai bine zis, nu cred în existența ei. Dar se zice că așa-i doar până găsești persoana potrivită, până te îndrăgostești head over heels. Și asta, de fapt, e adevărat. Pentru că nu crezi și nu știi ce-i aia dragoste, până ”n-o încerci”.

 

#7. EuSuntFemeie

large3
„Știu că nu sunt ca celelalte, că mă aștept la prea multă bunătate și desconsider aparența. Consider că eleganța nu dispare, în schimb frumusețea și perfecțiunea sunt arme folosite într-o luptă a mândriei și a dorinței disperate. Când am iubit un om, l-am așteptat și m-am mulțumit cu nimic. Apoi m-a lăsat pentru altcineva. Atunci m-am simțit a nimănui, m-am simțit nedorită, refuzată, singură.”

 

#8. Despre Stări

„Cred că ceea ce vrea să ştie cineva despre mine se află în ceea ce scriu eu. acolo, printre rânduri, printre gânduri, printre litere este ceea ce reprezintă persoana mea. sensul meu, bântuită zilnic de teme filozofice a căror origine singură nu o înţeleg, încerc să explic viaţa, nedreptăţile, frumosul, originalitatea (etc etc etc). cu toate acestea, sunt într-o continuă lipsă de cuvinte, iar dacă le găsesc şi par potrivite, oricum nu pot exprima uneori ceea ce vrea creierul meu ca atare.”

 

#9. Blog Infidel

10170957_744606935562443_6377734105375404293_n
„Nu-ți da întâlnire cu o fată care călătorește. Este greu de mulțumit. Întâlnirea clasică de genul cină-film la Mall o va seca de viață. Sufletul ei râvnește după noi experiențe și aventuri. N-o s-o impresionezi cu noua ta mașină și cu ceasul tău scump. Ar prefer să escaladeze un munte sau să sară dintr-un avion decât să te audă pe tine cum te lauzi.”

BONUS

 

# AloBebe

Ideea blogului i-a apărut Dianei Guja care era în proces de a deveni mamă, apoi și-a continuat blogul din postura de mamă. Ulterior mai multe femei au posibilitatea de a-și scrie trăirile și experiențele. Blogul are capacitatea să sensibilizeze și să spună lucrurilor pe nume. Blogul a fost numit de către revista VIP Magazin, blogul anului 2013 printre femei.

PC: alobebe.md

 

# Orheianca

O tânără din Orhei a creat recent un blog în care își imortalizează gândurile și părerile personale, despre evenimentele mondene, despre oameni și societate.

PC: orheianca.eu

 

# Scris de mână 

Scris de mână este blogul Doinei Babcinschi, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, care poate scrie la fel de bine atât în română cât și în rusă. Doina poate surprinde detalii care nu sunt văzute de alții și poate îngloba sentimente care te teleportează într-o altă realitate. Echipa #diez recomandă cu căldură lecturarea acestui blog.

Doina PC: Мария Константинова

 

# Travel Blog

Travel Blog este pagina Vioricăi Ataman care scrie despre descoperirile ei din călătorii, atât în străinătate cât și în Moldova. Poate recomanda cele mai bune prețuri la bilete de avion, sau cele mai neobișnuite locuri pe care le poți vizita. În același timp rămâne utilă și practică în ceea ce ține de planificare. Dacă aveți spirit călător citiți acest blog.

viorica

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente