Organizația Mondială a Turismului plasează Moldova printre cele mai evitate destinații turistice din Europa

media_moldova-vid03
Foto: PC: ecology.md

Republica Moldova se numără printre cele mai evitate destinații turistice din Europa. Cel puțin asta arată datele ultimului raport realizat de Organizația Mondială a Turismului.

„Regiunea Europa Centrală și de Est a înregistrat cea mai mare creștere pe continentul european, cu 6,5% mai multe vizite turistice în 2013 comparativ cu anul precedent, relatează Agora.

De cele mai mari creșteri s-au bucurat Georgia și Belarus (+15% fiecare), Armenia (+14%) și Kazahstan (+11%), în timp ce cea mai mare țară din regiune, Federația Rusă, a înregistrat o creștere de 10%. Ucraina și Polonia (+7% fiecare) și-au consolidat creșterea numărului de vizite și după anul 2012, atunci când au găzduit Campionatul European de Fotbal UEFA”, menționează autorii studiului. Potrivit acestuia, în 2013 numărul de vizite turistice în Republica Moldova a crescut cu 7,5%.

Pe lângă Republica Moldova, turiștii care au vizitat Europa au ignorat Islanda, Liechtenstein și San Marino.

Cea mai evitată țară din America de Sud pentru turiști este Guyana, din America Centrală – Belize, iar din America de Nord – Canada care s-a plasat în urma Statelor Unite și Mexicului.

Cea mai ignorată țară din Africa este Sierra Leone, din Asia – Bhutan și Mongolia, iar din Oceania – Tuvalu.

 

PC: ecology.md
PC: ecology.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente