Irina Tarasiuc riscă să rămână fără cetățenia română, recent redobândită

10372028_4355513144076_2543905522265045130_n
Foto: Irina Tarasiuc PC:kankan.md

Interpretei Irina Tarasiuc, cel mai probabil, îi va fi retrasă cetățenia română, recent redobândită. De această părere este politicianul român, Eugen Tomac, care susține că a sesizat personal Ministerul român al Justiției.

„Sunt convins că doamna în cauză nu va mai fi cetățeancă a României. Am depus personal o sesizare către catre Ministerul Justiției în care am menționat încălcarea de către aceasta a două articole din Constituția României. Un drept ți-l asumi atunci când meriți”, a menționat Tomac în cadrul unei emisiuni de la Adevărul, relatează politik.md

De aceeași părere este și politologul Dan Nicu. „Mi s-a părut ciudat că având în vedere procesul pe care acesti oameni l-au instrumentat pentru a obține cetățenia, a avut impertinența de a face asemena declarații. De aceea am hotrât să scriu și eu un e-mail către autoritatea națională pentru cetățenie, așa ca și alți internauți”, susține acesta.

Declarația a fost făcută în contextul în care interpreta Irina Tarasiuc, care și-a obținut cetățenia română acum câteva zile, la scurt timp după eveniment a scris pe Facebook că nu dă doi bani pe ea. Aceasta a menționat că este „moldoveancă și punctum”, dar avea nevoie de pașaportul românesc pentru a fi „mobilă”, ceea ce a stârnit un puternic val de indignare, sute de cetățeni moldoveni și români cerând să-i fie retrasă cetățenia cântăreței.

Contact de #diez, soțul Irinei, Serghei Kovalschi, a comentat situația ca fiind una exagerată: „Presa are tendința să facă din țânțar – armăsar. Noi am dorit redobândirea cetățeniei pentru a putea fi mobili și pentru posibilitatea de a circula, dar nu am știut, acum 3 ani, că vor apărea pașapoartele biometrice, care ar facilita acest lucru. Cel mai important lucru este că suntem sănătoși și fericiți, iar retragerea cetățeniei Irinei este un semn că așa va fi mai bine, pentru că într-un final tot ce se face, se face spre bine.”

 

Irina Tarasiuc și soțul său  Serghei PC: nbm.md
Irina Tarasiuc și soțul său Serghei PC: nbm.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente