Top știri din 28 iulie

collage_top
Foto: Cele mai accesate articole de pe #diez, publicate pe 28 iulie 2014. PC: colaj #diez

Parodie muzicală, stagiere la o bancă, traning în Spania și Moldova văzută de BBC în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 28 iulie 2014.

#1. Studenții pot face un program de stagiere în cadrul Mobiasbanca-Groupe Société Générale

“Mobiasbanca-Groupe Société Générale” SA – bancă inovativă cu un istoric de 24 ani pe piaţă, anunţă concurs pentru poziţia de stagiar în mai multe departamente din cadrul instituției.

#2. Tinerii moldoveni au lansat o parodie la piesa formației Serebro

Tinerii moldoveni au lansat o parodie la piesa formației Serebro „Я тебя не отдам” („Eu nu te voi da”) – un dar pentru nunta unuia dintre prieteni.

#3. Lidia Isac: Concursul muzical „Novaia Volna 2014” a fost o experiență de neuitat

Concursul muzical internațional „Novaia Volna 2014” a luat sfârșit duminică, 27 iulie. Reprezentanta Moldovei, solista formației „Glam Girls”, Lidia Isac, a revent acasă cu un bagaj vast de impresii și o experiență deosebită.

#4. Cele mai fantastice imagini făcute cu drone

Dronestagram este un Instagram pentru fotografii făcute cu drone. Drona este o aeronavă fără pilot, ghidată digital de la distanţă.

#5. O tânără de 22 ani s-a înecat duminică în râul Nistru

O fată de 22 ani a mers cu mai mulți prieteni la scăldat. Martorii spun că tânără nu putea să înoate, a intrat în apă și a mers mai departe de mal. Prietenii nu au putut să-i acorde ajutor și au alertat salvatorii.

#6. ADMITERE 2014: Peste 11 mii de cereri de admitere au fost depuse în universități

Peste 11 mii de cereri pentru admiterea în învățămîntul superior au fost depuse pînă la 25 iulie curent, în cele 30 de universități din țară.

#7. EcaHack: învingătorii primului hackaton din Europa de Sud-Est

În ziua a doua a ecaHack-ului au fost abordate anumite probleme de ordin social, iar învingătorii acestui eveniment au creat aplicația care ar putea rezolva problema ratei înalte de șomaj.

#8. Membrii organizațiilor de tineret pot aplica la un training în Spania

Tinerii care sunt activ implicați într-o organizație de tineret și au experiență ca traineri sau facilitatori, sunt invitați să aplice pentru un curs de instruire timp de șapte zile la Mollina, Spania.

#9. BBC: Moldova face un pas înainte

După semnarea Acordului de Asociere UE – Republica Moldova, presa străină se arată interesată de potenţialul economic al Moldovei şi de istoria ei.

#10. Sava Vîrtosu: IT-ul are nevoie de persoane entuziasmate, cu inițiativa de a aduce schimbări și progrese

Astăzi discutăm cu Sava Vîrtosu, care în prezent activează în domeniul Software Development și care are în spate experiența programării în producție începând de la Mobile Apps, până la platforme web.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente