Microsoft se pregătește să retragă suportul și pentru Windows 7

microsoft-retrage-suportul-si-pentru-windows-7-si-alte-softuri_size1
Foto: Microsoft retrage suportul și pentru Windows 7 și alte softuri. PC: <a href="http://www.yoda.ro/software/microsoft-se-pregateste-sa-retraga-suportul-si-pentru-windows-7-si-alte-softuri.html" target="_blank">yoda.ro</a>

Windows 7 iese din Mainstream Support anul viitor, la fel și mai multe produse cheie ale companiei, în încercarea de a-i îndemna pe utilizatori să treacă la Windows 8.x.

Windows 7 este instalat pe mai mult de jumătate din calculatoarele cu Windows, potrivit datelor pe luna iunie 2014 furnizate de netmarketshare.com, transmite yoda.ro.

Compania a anunțat pe site-ul său că acest lucru se va întâmpla pe 13 ianuarie 2015.

 

Microsoft retrage suportul și pentru Windows 7 și alte softuri. PC: yoda.ro
Microsoft retrage suportul și pentru Windows 7 și alte softuri. PC: yoda.ro

Windows 7 are o cotă de piață impresionantă, el fiind instalat pe 50,55% din calculatoarele cu Windows, potrivit datelor pe luna iunie 2014 ale netmarketshare.com. Și Windows XP a rămas în preferințele utilizatorilor, deși pe 8 aprilie Microsoft l-a scos din suport. Pe de alta parte, Windows 8 și 8.1 au împreună mai putin de 13% din piață, deci jumătate din cât are defunctul Windows XP.

 

Cota pe piață a sistemelor de operare. PC: yoda.ro
Cota pe piață a sistemelor de operare. PC: yoda.ro

Măsura de a retrage suportul pentru XP a revitalizat piața PC-urilor, aflată în declin serios, pentru că lumea a avut nevoie de calculatoare noi, pe care să poată funcționa Windows 8.x.

Mainstream Support se referă la perioada de 5 ani în care Microsoft oferă patch-uri gratuite. Când un produs iese din Mainstream Support, el intră de obicei în Extended Support, ceea ce înseamnă că utilizatorii primesc actualizări încă o perioadă de timp, de obicei de 5 ani. End of support înseamnă că nu mai apar deloc actualizări de securitate, așa cum s-a întâmplat cu Windows XP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente