(foto) Ochelarii de la Google au ajuns la Chișinău și costă 2.000 – 2.500 euro

esanu
Foto: Vitalie Eșanu testează Google Glasses PC: Artur Gurău

Unul dintre cele mai inovative dispozitive mobile de la Google – ochelarii Google Glass a fost prezentat și testat în premieră în Moldova, în cadrul Studioului de Inovații Expert.

Google Glass, considerat cel mai inovativ dispozitiv al anului, oferă utilizatorilor posibilitatea să se conecteze la internet să filmeze, să fotografieze, să acceseze rețelele de socializare, să citească și să răspundă la email-uri în timp real, toate doar prin intermediul ochelarilor cu design futurist.

 

Vitalie Eșanu prezentând ochelarii Google.
Vitalie Eșanu prezentând ochelarii Google PC: Monitoring Profile

Special pentru prezentarea noului dispozitiv a fost invitat antreprenorul în IT – Vitalie Eșanu, iar Olia Tira a fost cea care l-a ajuta pe expert să testeze gadgetul.

 

Olia Tira purtând Google Glasses
Olia Tira purtând Google Glasses PC: Monitoring Profile

Google Glass în Moldova pot fi procurați cu 2.500 euro, iar cu abonamentul la unul de operatorii de telecomunicații din Moldova cu 2.000 euro.

 

Ochelarii de la Google PC: Monitoring Profile
Ochelarii de la Google PC: Monitoring Profile

Participanții al eveniment spun că ochelarii sunt foarte interesanți și majoritatea și-ar dori un astfel de dispozitiv, însă nu prea sunt dispuși să plătească prețul cu care sunt vânduți.

Mihaela Roșcov scrie pe blogul ei despre Google Glasses: „Când îi pui, te simți un fel de RoboCop, deși am aflat că sunt design-uri diferite și pot înlocui ochelarii de soare. Au în colțul de sus un fel de ecran pe care și îl vezi parcă proiectat în fața ta. Nu e foarte mare. Începi comanda cu „ok glass”. Deci tot ce-i zici trebuie să fie în engleză. Are o chestie care transmite sunetul prin osul craniului și un butonaș sus pe care apeși și faci poze fără să zici.

Cum am văzut eu Google Glass: ca și un telefon, doar că încorporat la ochelari și căruia îi dai comenzi vocale pentru a executa o procedură: căutare pe google, share poze, video, poze, jocuri etc. Deci e o chestie tare interactivă. Se zice ca în Silicon Valley sunt localuri în care se interzice intrarea cu Google Glass, pentru că tu nu știi cum omul utilizeaza informația pe care o culege și încalcă dreptul la intimitate.

Eu cred ca în câțiva ani Google Glass va fi o normalitate cum este și un smartphone.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente