(video) World Cup 2014: Olanda 0 – 0 Argentina (2-4 pen.)

2402719_big-lnd
Foto: Jucătorii argentinieni în momentul în care au realizat că au avansat în finală. PC: Ronald Martinez/Getty Images

Olanda și Argentina s-au bătut pentru un loc în finala Campionatului Mondial de Fotbal 2014 din Brazilia, pe Arena Corinthians din orașul São Paulo. În urma executării loviturilor de departajare, sud-americanii sunt cei care continuă lupta pentru trofeul de aur.

Naționalele Olandei și Argentinei nu au reușit să marcheze un gol valabil în cele 120 de minute de joc, deși Gonzalo Higuaín a introdus mingea în poarta lui Jasper Cillessen în minutul 75, dar reușita a fost anulată, pe motiv de offside.

În prelungirile reprizei secunde Arjen Robben a avut ocazia să închidă meciul, dar mijlocașul Javier Mascherano a reușit să respingă șutul olandezului.

Cea mai bună ocazie pentru Argentina a avut-o Rodrigo Palacio, care deja în a doua repriză suplimentară (115′) a expediat un șut modest cu capul direct în mâinile lui Cillessen.

Ca urmare a scorului alb înregistrat după timpul suplimentar, s-au executat loviturile de departajare. A fost suficient ca omul meciului, portarul argentinian Sergio Romero, să respingă loviturile de la 11 metri ale lui Ron Vlaar și Wesley Sneijder, pentru a califica țara sa în Marea Finală a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 din Brazilia.


Rezumatul video este disponibil și aici: Match Highlights/FIFA

Argentinienii au reușit să transforme toate cele 4 lovituri de departajare, deși în două rânduri portarul olandez a respins, dar nu suficient de bine, șuturile lui Sergio Agüero și Maxi Rodríguez.

Argentina va juca în Marea Finală de duminică, 13 iulie 2014, începând cu ora 22:00, pe stadionul Maracanã din orașul Rio de Janeiro, împotriva Germaniei.

Olanda se va lupta pentru bronz cu națiunea gazdă – Brazilia, sâmbătă, 12 iulie 2014, de la ora 23:00, pe stadionul Nacional din capitala Brasilia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente