Pavel Denesiuc, tânărul care vrea să cucerească România la X-Factor

1920582_10201207925394609_732194569_n
Foto: Pavel Denesiuc participă la X-Factor România PC: Arhivă personală

Pavel Denesiuc este unul din mulții cântăreți talentați de la noi din țară care încearcă să se afirme cu pași mici în lumea muzicii. Pe 14 iulie va merge la a doua preselecție a proiectului X-Factor, în România, unde speră să cucerească prin voce și originalitate.

Are 21 de ani și ocupația sa de bază este muzica. A început să cânte din 2008 iar la chitară după doi ani. Își dorește o carieră, dar spune că totul se face cu pași mici. Pop, R&B sau Hip Hop – acestea sunt stilurile cu care îl vom auzi pe radiouri, în cel mai scurt timp probabil.

Muzică pe YouTube

Din 2010, Pavel a încercat să se apropie mai mult de visul lui prin intermediul celei mai mari rețele de vizualizare a videoclipurilor – YouTube. „Cel mai popular cover a fost al unei piese a lui Justin Bieber, care deși nu era atât de reușit din punctul meu de vedere, totuși a devenit destul de popular. Cânt la chitară și la pian. Am învățat la școala muzicală când eram mic trei ani iar ulterior și la Academia de Muzică un an, dar am renunțat din cauza unor probleme financiare.”

 

PC: Arhivă personală
PC: Arhivă personală

Colaborări cu americanii și piese încărcate pe SoundCloud

Dacă căutați numele lui Pavel pe SoundCloud, atunci găsiți piesa Prettiest Girl pe care a înregistrat-o cu Shawn Coleman, un băiat talentat din America. „Am și câteva Demo-uri scrise de mine, pe care încă nu le-am finisat.”

Experiența X-Factor: Reacția juriului după prima preselecție a fost: „Tu mergi cu noi la București”

Pavel ne spune că nu obișnuia să urmărească X-Factor-ul românesc, deși cu versiunile internaționale era familiarizat. „Am mers la propunerea unui prieten, care m-a sfătuit să încerc. Prima preselecție a durat două zile, timp în care am cântat pentru juriu mai multe piese.” Dacă în prima zi a încercat să impresioneze cu „Noi ne potrivim” (Connect-R) și „All of Me” (John Legend), în cea de-a doua zi, Pavel a cântat la solicitarea juriului piese din repertoriul lui Ștefan Bănică și Horia Brenciu.

„A rămas să fiu sunat. Și exact în acel moment i-am întrebat de atitudinea pe care o au față de Justin Bieber și am înțeles că nu e una pozitivă. Dar odată ce le-am cântat „As Long as You Love Me”, reacția lor a fost: „Tu cu piesa asta mergi cu noi la București”. Nu am trecut nici interviul care se obișnuiește a fi luat fiecărui participant. A rămas stabilit să merg la preselecțiile filmate pe 14 iulie.”

 

PC: Arhivă personală
PC: Arhivă personală

A compus o piesă pentru o fată pe care a întâlnit-o în subterana de la Mall

Pavel obișnuiește să cânte oamenilor pe stradă, de mai bine de trei ani. Deși a cântat și în centrul capitalei, locul care l-a consacrat este trecerea subterană de la Mall. Acolo a avut din cele mai diverse și interesante experiențe. Fratele lui Nelly Ciobanu s-a întâmplat să-l audă și să-l aducă până în studioul cântăreței, căreia i-a cântat.

Pavel ne-a spus că oamenii reacționează diferit atunci când văd un băiat cu o chitară cântând pe stradă. Dacă unii se opresc, ascultă, filmează, alții i-au reproșat că nu lucrează în schimb.

Una din cele mai frumoase experiențe este cu siguranță ziua în care a întâlnit o fată, care se oprise să-l asculte. După o plimbare și o zi frumoasă petrecută împreună, Pavel i-a dedicat și o piesă pe care a compus-o și pe care urmează să o înregistreze.

 

PC: Arhivă personală
PC: Arhivă personală
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente