Lidia Bobeică: Muzica este ca și o persoană dragă alături de care îmi petrec timpul

1074022_740937535940801_888716748_o
Foto: PC: Arhivă personală

Tânără, talentată și cu inima deschisă spre scenele mari, Lidia Bobeică este o artistă la început de cale, care își dorește o carieră în muzică acasă, în Moldova. Despre povestea ei cu muzica dar și planurile mărețe pe care le are, aflați din următorul interviu acordat echipei #diez.

„Primul meu concert a fost pe scena liceului”

Totul a început de la opt ani, atunci când mama sa a văzut ceva mai mult în ea și și-a dorit să urmeze o clasă cu orientare spre arte. Deși era mică, știa foarte bine că și ea își dorește același lucru: „Eram sigură pe atunci că vreau să învăț să cânt la vioară, deși nu cunoșteam prea multe despre ceea ce înseamnă cu adevărat muzica. După ce am fost la câteva ore de muzică, am avut ocazia să ascult pe cineva cântând la pian. Acel moment m-a impresionat atât de tare, încât am înțeles că de fapt ăsta e instrumentul meu. De atunci m-am înscris în clasă muzicală și m-am ocupat cu muzica la modul cel mai serios: cor, solfegiu și tot ceea ce ține de muzică”.

 

PC: Arhivă personală
PC: Arhivă personală

Au fost și momente în care și-a dorit să renunțe, crezând că muzica nu este pentru ea. Atunci a hotărât să-și doneze pianul său, școlii în care a învățat, fiind sigură că elevii de acolo vor avea mai mare nevoie de el. În clasa a zecea pasiunea sa a reînviat și prins contur în realitate, atunci când a avut primul său concert pe scena liceului. Prima sa piesă cântată în public a fost „Je t’aime” de Lara Fabian. „Reacțiile colegilor au fost foarte pozitive. Îmi amintesc că o fetiță a început să plângă, spunându-mi cât de mult i-am plăcut pe scenă.”

Diplomată a concursului „Două Inimi Gemene”

În clasa a 12-a deja a început să participe la concursuri, să iasă mai mult pe scenă. Lidia susține că unul din cele mai memorabile momente a fost solo-ul pe care l-a susținut la Filarmonică, atunci când a cântat pentru prima dată acompaniată de o orchestră. Anul trecut a participat și la „Două inimi gemene”, cel mai important concurs de până acum. „Pentru mine a fost o mare realizare faptul că am ieșit în finală alături de voci atât de bune de la noi din țară, chiar dacă am obținut doar titlul de Diplomat al concursului. Nu a fost o dezamăgire ci din contra o încurajare foarte mare”.

În prezent face cursuri de canto și participă la un concurs de karaoke. De asemenea, obișnuiește să participe deseori și la concerte de caritate, în cadrul cărora cântă pentru a-i ajuta pe alții. „Toate acestea m-au ajutat să mă deschid și să mă simt altfel pe scenă.”

 

PC: Arhivă personală
PC: Arhivă personală

Își dorește o carieră în muzică

Deși în prezent studiază limbi străine la USM, își dorește o carieră în muzică. Lidia crede cu tărie că muzica e viitorul ei. Vrea de asemenea să-și lărgească aria de participare la concursuri și să depășească etapa națională. „Acum sunt pe calea de a înregistra o piesă personală, care cel mai probabil va fi de dragoste, deoarece este mereu o temă actuală.”

Lidia ne spune că deși pregătirea muzicală pe care o urmează îi solicită mult timp, ea se odihnește tot cântând. „Pentru mine muzica este ca și o persoană dragă, alături de care îmi petrec timpul. Atât de pasionată sunt, încât atunci când repet, nu-mi dau seama când trece timpul. Muzica este descătușare, degajare. Mă ajută să-mi revin din orice depresie.”

 

PC: Arhivă personală
PC: Arhivă personală

Mai aproape de muzică prin teatru

Lidia ia și lecții de teatru la Facultatea de Arte Frumoase și spune că experiența o ajută foarte mult să fie mai degajată pe scenă și să-și controleze emoțiile. Plus la toate, tânăra susține că lecțiile de dicție pe care le urmează aici sunt primordiale pentru un artist.

Își dorește un duet cu Valentin Boghean

Atunci când am întrebat-o de visele cele mai mărețe pe care le are, Lidia ne-a spus că nu privește departe, dar ar fi încântată să fie pe aceeași scenă într-un duet cu Valentin Boghean sau Cătălin Josan, artiști pe care îi admiră. De asemenea, tânăra artistă ne-a mărturisit că își dorește să fie invitata de onoare pe scena din Piața Marii Adunări Naționale.

 

PC: Arhivă personală
PC: Arhivă personală
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente