(foto) Unde sunt amplasate văcuțele pictate la “Festivalul Văcuțelor” din Chișinău

collage_vaci.jpg
Foto: #diez a fost în căutarea văcuțelor pictate la “Festivalul Văcuțelor” organizat recent la Chișinău

“Festivalul Văcuţelor” a fost organizat pe 1 iunie 2014, chiar de Ziua Copiilor. Văcuțele au fost pictate, apoi instalate timp de câteva săptămâni în scuarul Catedralei Mitropolitane. Ulterior, acestea au fost “împrăştiate” prin mai multe sectoare ale Chişinăului.

Festivalul Văcuţelor” este eveniment nou pentru Moldova, prin care o companie de produse lactate a încercat să atragă atenţia consumatorilor asupra faptului că la noi în ţară există cirezi de rasă şi că avem parte de produse de cea mai înaltă calitate.

 

Văcuța din fața sediului Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 162, a fost pictată de echipa Colegiului de arte plastice „Alexandru Plămădeală”
Văcuța din fața sediului Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 162, a fost pictată de echipa Colegiului de arte plastice „Alexandru Plămădeală”

Unde au fost instalate, de ce şi cât timp vor mai rămâne acolo, ne spune coordonatoarea proiectului, Cristina Sîrbu: „Văcuţele au fost reinstalate în locurile aglomerate, unde oamenii pot să se distreze şi să le zărească uşor. Nu am făcut repartizarea lor după un anumit principiu: până când, au fost instalate patru văcuţe, două dintre ele sunt în filiale unui supermarket, la Rîşcani şi Buiucani, una este în faţa clădirii Ministerului Agriculturii, iar alta e instalată în faţa Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO.

 

Văcuța pictată de cei de la ARTICO, acum se află în fața sediului Centrului Republican, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 169
Văcuța pictată de cei de la ARTICO, acum se află în fața sediului acestora de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 169

Au mai rămas încă 6 văcuţe a căror soartă rămâne să se decidă; cu siguranţă vor fi instalate în centre comerciale, rămâne să ducem tratative şi să decidem unde anume le vom repartiza. Campania se va prelungi cu aproximativ 8 – 12 luni. Alte acţiuni nu le avem planificate, văcuţele doar vor migra dintr-un loc în altul. Posibil să repetăm campania şi la anul.”

 

Văcuța din fața unui supermarket de pe bd. Moscovei, 19, a fost pictată de echipa de la ziarul „Komsomolskaia Pravda” din Moldova
Văcuța din fața unui supermarket de pe bd. Moscovei, 19, a fost pictată de echipa de la ziarul „Komsomolskaia Pravda” din Moldova

Văcuţele pictate ingenios atrag atenţia de îndată trecătorilor: „Sunt interesante, am observat că sunt mai multe prin oraş, dar nu am înţeles cu ce scop au fost instalate. Sunt viu colorate şi vesele, această văcuţă, în special, are un ornament foarte frumos”, spune un cumpărător din supermarketul unde este instalată una din văcuțe.

 

Văcuța din interiorul unui supermarket de pe str. Calea Ieșilor, 10, a fost pictată de către designerul Alina Smirnova
Văcuța din interiorul unui supermarket de pe str. Calea Ieșilor, 10, a fost pictată de către Școala de Arte „Alexei Stârcea”

Harta amplasării văcuțelor pictate la “Festivalul Văcuțelor”:

Goana după văcuţe nu se încheie aici, dacă vreţi să aflaţi unde vor fi instalate celelalte 6, vă îndemnăm să fiţi cu ochii pe #diez.

Reporter Special, Nicoleta Cîrlig

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente