ADMITERE 2014: Maia Sandu – Rectorii trebuie să știe că universitățile trebuie să devină competitive

maia-sandu
Foto: Ministrul Educației, Maia Sandu PC: luchianiuc.com

Într-un interviu acordat în Ziarului Național, Ministrul Educației, Maia Sandu, explică mai multe lucruri despre sesiunea din 2014 a examenelor de Bacalaureat.

La întrebarea acordată de către reporterul de la Ziarul Național, precum că unii rectori de la universitățile din Moldova își exprimă temerea că o să rămână fără studenți, având în vedere rata mică de promovare la BAC, Maia Sandu a spus:

„Rectorii trebuie să știe că universitățile trebuie să devină competitive. Este bine când avem un filtru mai bun la Bacalaureat, pentru că universitățile au nevoie de studenți buni. În același timp, dacă vrem să devenim atractivi pentru țările din regiune, pentru că noi avem o piață destul de mică, trebuie să devenim competitivi. Altfel, riscăm să pierdem și studenții din țara noastră. Aceasta înseamnă investiții mai bune, cadre didactice bune, invitarea cadrelor didactice din afara țării, programe cu alte universități, ca să facem diploma mai atractivă etc.”

Cum va arăta acest sistem educațional din R. Moldova în anul 2020, de exemplu?

Sper că o să avem o școală atractivă pentru elevi, un sistem educațional din care, atunci când pleci, este mult mai simplu să-ți găsești un loc de muncă bine plătit, angajatori care se vor plânge mai puțin pe calitatea forței de muncă și profesori care vor fi respectați în societate și care vor avea un salariu ce le va permite să învețe și să fie la nivelul așteptărilor societății și progresului.

Întreg interviul îl vedeți în Ziarul Național

Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente