La Chișinău se desfășoară Concursul Internațional al Tinerilor Pianiști din Moldova și Italia

pianist
Foto: PC: ziaruloglinda.blogspot.com

Începând de astăzi, 26 iunie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, va avea loc prima ediție a Concursului Internațional al Tinerilor Pianiști din Republica Moldova și Italia.

Tinerii pianiști din Republica Moldova și Italia, cu vârsta de până la 16 ani, vor concura la două secțiuni: pian solo și ansambluri de pianiști. Scopul concursului este cunoașterea reciprocă a școlilor și metodelor pianistice din cele două țări, descoperirea tinerelor talente și promovarea acestora la nivel internațional. Totodată, evenimentul vine să contribuie la consolidarea dialogului intercultural moldo-italian.

Concertul de gală al laureaților Concursului va avea loc pe 28 iunie, ora 19:00, la Sala cu Orgă din Capitală. Un concert similar va fi organizat și în Italia.

Juriul concursului este format din muzicieni cunoscuți din cele două țări, fiind condus de solistul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Iurie Mahovici, Maestru în Artă al Republicii Moldova. Din componența acestuia mai fac parte pianista Olga Iuhno, lector superior la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Elia Modenese și Elisabetta Gesuado, duet de pianiști din Padova, Italia, profesori de pian la Liceul de Muzică „C. Marchesi” și fondatori ai Asociației Muzicale „A.GI.Mus”, dirijorul Angelo Coccia din Roma, care este și un cunoscut avocat la Vatican.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente