O companie americană le va plăti studiile superioare angajaților săi

India’s Starbuck chain
Foto: PC: totb.ro

Angajații Starbucks care vor lucra cel puțin 20 de ore pe săptămână vor beneficia din partea companiei de studii superioare gratuite la Universitatea de Stat din Arizona, în urma unui acord încheiat între lanțul de cafenele și instituția de învățământ.

Programul este deschis pentru oricare din cei 135.000 de angajați ai Starbucks din SUA, relevă Totb.ro, cu condiția ca aceștia să îndeplinească norma de muncă sus-menționată și să obțină notele de trecere la universitatea online.

Programul, care pune la dispoziţie mii de locuri, vizează angajaţi cu jumătate de normă sau cu normă întreagă, care vor primi un discount substanţial de la universitate pentru doi ani de studiu, ceilalţi doi ani fiind gratuiţi. Pentru cei care nu vor aduna necesarul de credite, compania americană va acoperi costurile parţial, dar chiar şi aşa, unele cursuri vor fi gratuite, cu sprijinul universităţii şi al guvernului. Angajaţii care intră în acest program nu sunt obligațiţi să rămână în companie până la finalizarea studiilor.

Mai mulţi angajatori de peste ocean le plătesc studiile superioare angajaţilor, dar programele vin cu tot felul de limitări: nu sunt acoperite costurile totale pentru studii, angajaţii noi sunt excluşi, muncitorii sunt obligaţi să rămână în cadrul companiilor câţiva ani după încheierea programelor sau plata studiilor este limitată la cursuri din domeniul de activitate al companiilor. Starbucks, în schimb, îşi invită angajaţii să studieze ce vor şi să plece când vor, limitându-i însă la cursurile unei singure universităţi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente